FILIP SALAČ SI ZE ŠPANĚLSKA ODVÁŽÍ PĚT BODŮ Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ SI ZE ŠPANĚLSKA ODVÁŽÍ PĚT BODŮ Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ SI ZE ŠPANĚLSKA ODVÁŽÍ PĚT BODŮ

AČR PRESS | 2.5.24 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2024

Čtvrtý podnik seriálu mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP proběhl na španělském okruhu Jerez. Filip Salač si je po vynechaném Portugalsku a zámořském závodě v Austinu na svém motocyklu stále jistější a rychle se dostává do formy. I když Jerez nepatří k jeho nejoblíbenějším tratím, připsal si v nedělním závodě kategorie Moto2 pět mistrovských bodů za jedenácté místo.

1

V pátek bylo ve Španělsku mnohem chladněji, než je v tuto dobu obvyklé, dvaadvacetiletý český jezdec zajel v tréninku 13. nejrychlejší čas, se ztrátou 0,85 sekundy na prvního Robertse. Druhý trénink se jel na mokru a v tu chvíli bylo jasné, že má Filip jistý postup do Q2. Kvalifikaci pak dokončil jako čtrnáctý.

„Už v pátek jsem se na motorce cítil každým kolem lépe. Změny, které jsme provedli v nastavení, nás posunují dopředu, takže jdeme správným směrem. Sobotní ranní trénink se jel na mokru, postup do Q2 byl jasný, a tak jsem si mohl vyzkoušet, jak pneumatiky fungují na vodě. Trochu víc jsem čekal od kvalifikace, ve které jsem se nedostal na svůj nejlepší páteční čas, ale je pravda, že po dešti trať neměla tak dobrou přilnavost,“ zhodnotil trénink a kvalifikaci Filip Salač #12.

2

Pro nedělní závod provedli mechanici týmu Elf Marc VDS Racing na motocyklu Filipa Salače drobnou změnu nastavení, především s ohledem na výdrž zadní pneumatiky. Po startu ze 14. pozice se českému jezdci podařilo předjet čtyři soupeře a posunul se na desáté místo. Jednadvacetikolový závod dokončil jako jedenáctý a připsal si pět bodů do celkové klasifikace.

Závod jsem si užil. Povedl se mi start, věděl jsem, že se první skupina pokusí o únik, takže jsem se maximálně soustředil na úvod závodu. V šestém kole jsem zajel svůj nejrychlejší čas, pak začaly odcházet gumy. Snažil jsem se víc zatěžovat předek, abych na něm měl větší váhu a motorka lépe zatáčela. Ale bohužel už nebyla tak dobrá přilnavost, takže to bylo obtížné. Stále máme na čem pracovat, ale tým funguje skvěle a naše výsledky se zlepšují, což je pozitivní. Mám také stále lepší pocit z motorky, krok za krokem se posunujeme do první desítky,“ komentoval průběh závodu Filip Salač #12.

3

Na okruh Angela Nieta v Jerezu dorazilo téměř 145 000 fanoušků, atmosféra byla jako vždy velkolepá. Vítězem závodu Moto2 se stal Fermin Aldeguer, druhý skončil Joe Roberts a stupně vítězů doplnil Manuel Gonzalez. Seriál závodů mistrovství světa silničních motocyklů pokračuje 10. – 12. května 2024 pátým podnikem ve Francii.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com