FILIP SALAČ V AUSTRÁLII ZATÍM MIMO POSTUP Filip salač, Moto2, F1, | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ V AUSTRÁLII ZATÍM MIMO POSTUP Filip salač, Moto2, F1, | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ V AUSTRÁLII ZATÍM MIMO POSTUP

AČR Press/ Miroslav Sanytrák | 20.10.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023 - Moto 2

Nejvzdálenější závod mistrovství světa MotoGP je na programu už tento víkend. U protinožců je také Filip Salač, kterému se na loňské Australian Grand Prix dařilo. Český jezdec se letos zařadil do nejlepší světové desítky a před aktuálním podnikem drží průběžné osmé místo, se 108 body na svém kontě.

1

V úvodním volném tréninku zajel jezdec týmu QJ MOTOR GRESINI RACING okruh na Phillipe Islandu v čase 1:34.397, což znamenalo 16. místo a ztrátu +1,603 sekundy na prvního Aldeguera. „Začali jsme poměrně dobře, zajížděl jsem slušné časy na tvrdší sadě gum. Pak jsme nasadili nové měkké pneumatiky na time atack, ale bohužel jsem ve druhém kole vlastní chybou upadl. Najel jsem na vysoký obrubník a zavřel se mi předek. Nebyl to úplně malý pád a jsem docela potlučený. Bohužel se přitom zlomilo řidítko, nemohl jsem pokračovat a přišel asi o dvacet minut,“ komentoval úvod závodního víkendu Filip Salač #12.

Následující volný trénink nepřinesl vylepšení, Filip nedosáhl ani na svůj čas z první jízdy a o postup do druhé části kvalifikace bude muset bojovat v závěrečném volném tréninku. „Ve druhé jízdě jsem potřeboval vyzkoušet motorku a dostat se po pádu do tempa. Vyměnili jsme pneumatiky a přišel problém s přilnavostí na zadním kole. Upravili jsme proto nastavení, ale bylo to ještě horší. Zjistili jsme, že se zadní pneumatika rychle přehřívá a musíme tak udělat v nastavení přesný opak. Výchozí pozice není dobrá, ale vím, že máme rychlost a zítra se pokusím zabojovat o hlavní kvalifikaci,“ doplnil Filip Salač #12.

2

V kombinovaném měření dvou úvodních tréninků zajel nejrychlejší čas Fermín Aldeguer, druhý skončil Aron Canet a třetí příčku obsadil Pedro Acosta.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.www.gresiniracing.com

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com