Filip Salač v Silverstone devátý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač v Silverstone devátý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač v Silverstone devátý

Bc. Jakub Schimmer/AČR/ Miroslav Sanytrák | 7.8.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Moto2 - 2022

V neděli 7. srpna vyvrcholil letošní dvanáctý závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Ten startoval z šesté řady a předvedl skvělý výkon. Předjel několik soupeřů a výsledkem bylo skvělé deváté místo, které je nejlepším letošním umístěním českého jezdce.

 1

V ranní warm-upu byl Filip klasifikován na páté pozici. Před závodem tak v panovala v týmu spokojenost a český reprezentant se těšil na závod. V tom se mu podařilo start, rychle předjel několik jezdců a dostal se na bodované pozice. I kvůli pádům dále stoupal pořadím a usadil se na jedenáctém místě. To ale nebylo vše! V desátém kole poskočil do nejlepší desítky a sváděl souboj o deváté místo s Gonzalesem. Toho se mu nakonec podařilo zdolat a výsledkem byl nejlepší výsledek sezóny v podobě deváté pozice. Po desátém místě v Assenu, tak přichází další TOP10 a nezbývá než věřit, že vzestupná tendence výsledků bude pokračovat i nadále.

„Celý víkend byl pro nás pozitivní, udělali jsme další krok dopředu, vyjma kvalifikace, kde jsem jezdil sám a nepovedlo se mi zajet ideálně rychlé kolo, které by mě posunulo na gridu. Dnes ve warm-upu jsem měl dobré tempo, skončil jsem pátý a těšil se do závodu. V závodě jsem měl dobrý start, v prvním kole jsem předjel čtyři jezdce a snažil jsem se posouvat dopředu. Jel jsem za Viettim a tempo bylo hodně dobré. Motorka fungovala skvěle, trochu jsem cítil ke konci drop přední pneumatiky a měl jsem problém s dobrzďováním, ale nakonec se mi podařilo předjet i Gonzalese a bylo z toho deváté místo. To znamená nejlepší výsledek sezóny, jsem spokojený a musíme s týmem pracovat stejně jako teď, přijdou ještě lepší výsledky. Těším se už do Rakouska, děkuji všem partnerům a fanouškům za podporu,“ okomentoval dvanáctý závod sezóny Filip Salač.

Kolotoč MotoGP teď čeká víkendová pauza, poté bude sezóna pokračovat na rakouském okruhu Red Bull Ring. Jak se zde bude Filipovi dařit, to se dozvíme v neděli 21. srpna odpoledne.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com