FILIP SALAČ VSTUPUJE V ANGLII DO DRUHÉ POLOVINY SEZÓNY Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ VSTUPUJE V ANGLII DO DRUHÉ POLOVINY SEZÓNY Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ VSTUPUJE V ANGLII DO DRUHÉ POLOVINY SEZÓNY

Jan Koudelka | 4.8.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023

Po dlouhé pětitýdenní pauze se znovu rozjíždí kolotoč Mistrovství světa silničních motocyklů. Dvacetidílný šampionát pokračuje o tomto víkendu na známém britském okruhu Silverstone, který patří mezi oblíbené tratě Filipa Salače. Český jezdec týmu QJ MOTOR GRESINI RACING využil téměř všechny volné dny k tréninku na motocyklu a v letní pauze také oznámil podpis dvouletého kontraktu se špičkovým týmem Marc VDS.

1

 

Na okruhu Silverstone se Filip Salač umístil v loňském roce jako nováček Moto2 v první desítce a má tak v této nabité kategorii na co navazovat. První polovina sezóny mu vyšla nad očekávání dobře a 72 mistrovských bodů znamená v průběžném hodnocení 6. místo. Před nadcházející velkou cenou ho tak dělí pouhé čtyři body od pátého Caneta.

Dlouhá přestávka je pochopitelně znát, a i přes neustálý trénink se musí jezdci opět vrátit do závodního tempa, o čemž svědčí například až patnáctý dnešní čas průběžného lídra kategorie Moto2 (Tony Arbolino). Filip Salač zahájil víkend v Anglii 14. místem v prvním tréninku a stejná pozice mu patří i po druhé jízdě. Zatím je tedy posledním postupujícím do druhé části kvalifikace.

Filip Salač

„Jsem opravdu moc rád, že už zase začaly závody. Pět týdnů je dlouhá doba a už mně chyběl adrenalin i prostředí velkých cen. Dnešek nebyl jednoduchý. Letní pauza je znát, a i když jsem trénoval téměř každý den a vyzkoušel několik různých motorek, musím se znovu dostat do tempa a získat stoprocentní cit a sebedůvěru v řízení. Z mého pohledu je to jeden z nejhorších letošních pátků, ale každým odjetým kolem se cítím jistější. Naštěstí jsem se udržel alespoň na posledním čtrnáctém postupovém místě, které by nám už mělo vydržet, protože zítra má pršet a pravděpodobně tak nebude mít nikdo prostor ke zlepšení. Už se těším na kvalifikaci, máme kam postupovat a doufám, že se ještě výrazně zlepším,“ řekl po dvou úvodních trénincích Filip Salač #12.

Zítra čeká našeho jediného zástupce v kategorii Moto2 třetí volný trénink a poté už kvalifikace na Monster Energy British Grand Prix.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com