Filip Salač zahájil víkend v nejlepší desítce Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač zahájil víkend v nejlepší desítce Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač zahájil víkend v nejlepší desítce

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 19.8.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto 2 2022

Dnes odstartoval volnými tréninky program třináctého závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na známém okruhu Red Bull Ring v Rakousku. Nechybí zde ani kategorie Moto2 se stájí Gresini Racing, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. První trénink se Filipovi podařil a obsadil sedmé místo, ve druhém tréninku si o jednu příčku pohoršil.

 1

První trénink znamenal pro Filipa sedmé místo a radost ze stabilních rychlých kol. Na ty český reprezentant navázal i ve druhém tréninku, a přestože v závěru lehce chyboval, podařilo se mu zrychlit. Kromě dobrých časů měl Salač radost také z velké účasti českých fanoušků, které se bude zítra snažit potěšit vydařenou kvalifikací.

„Dnes byl dobrý den, na Red Bull Ring jsem se hodně těšil, protože je to jedna z jednodušších a kratších tratí. Už od prvních kol jsem zajížděl stabilně rychlá kola sám a když jsme dali nové pneumatiky, podařilo se mi také zajet sám rychlý čas. Ve druhém tréninku jsme zkoušeli změny v nastavení, ale pořád jsem byl spokojený. Na konci se mi podařilo zrychlit, přestože to nebylo úplně ideální kolo a udělal jsem tam pár chybiček. Máme pořád rezervy, ale už se těším na zítra. Tým pracuje skvěle, motorka jede výborně a jsem rád, že tady vidím plno českých fanoušků,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto2 minulostí. Zítra dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu odpoledne středoevropského času.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com