FILIP SALAČ ZAHÁJIL GP NĚMECKA ČTVRTÝM ČASEM V TRÉNINKU Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ ZAHÁJIL GP NĚMECKA ČTVRTÝM ČASEM V TRÉNINKU Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ ZAHÁJIL GP NĚMECKA ČTVRTÝM ČASEM V TRÉNINKU

Jan Koudelka | 16.6.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salč - Moto2-2023

 Letošní seriál Mistrovství světa silničních motocyklů má opravdu nabitý kalendář a tým QJ MOTOR GRESINI RACING se z italského Mugella ihned přesunul na Sachsenring, který považuje Filip Salač za svůj domácí podnik. Dějiště Velké ceny Německa je od bydliště našeho jezdce vzdáleno necelých 300 kilometrů a za Filipem se na Sachsenring vydává pravidelně velké množství českých fanoušků. Také proto bude Filip startovat opět s novým designem přilby s odkazem na Českou republiku.

1

V prvním volném tréninku zajel Filip Salač své nejrychlejší kolo v čase 1’24.4070 a překonal ho pouze Acosta, Lopez a Gonzalez. Po dešťové přeháňce panovaly na trati smíšené podmínky, takže dosažený čas z úvodu dne už Filip nevylepšil.

„První trénink byl poměrně dobrým startem do tohoto víkendu. Podařilo se mi zajíždět stabilně rychlá kola i na tvrdé pneumatice a ke konci jsem dosáhl na dobrý čas, který v tu chvíli znamenal čtvrté místo. Před druhým tréninkem zapršelo, takže trať byla nejdřív mokrá a pak začala rychle osychat. Nám se k tomu přidaly ještě technické problémy s motorkou a už jsme nedokázali zrychlit. Každopádně se těším na zítřejší kvalifikaci a věřím, že budeme opět úspěšní,“ komentoval úvodní den na Sachsenringu Filip Salač #12.

2

Čtvrtým místem v kombinovaném hodnocení je Filip Salač opět blízko k přímému postupu do druhé části sobotní kvalifikace.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com