FILIP SALAČ ZAJEL V ARGENTINĚ DRUHÝ ČAS V TRÉNINCÍCH Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ ZAJEL V ARGENTINĚ DRUHÝ ČAS V TRÉNINCÍCH Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ ZAJEL V ARGENTINĚ DRUHÝ ČAS V TRÉNINCÍCH

AMK Press | 31.3.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto2 - grand prix

Na úspěšné vystoupení v Portugalsku navázal Filip Salač skvělým druhým místem po dvou dnešních trénincích kategorie Moto2 v Argentině. Před našeho jezdce se dokázal prosadit pouze Tony Arbolino a Filip tak za sebou nechal ostatní zvučná jména včetně Acosty, Dixona nebo Caneta.

Už první trénink naznačil, že výsledky z minulého týdne nebyly pouhou náhodou. Hned v úvodních měřených kolech zajel Filip Salač velmi rychlé časy a ještě 7 minut před koncem držel první příčku. Pak se před něho dostal Gonzalez, Chantra a Canet, takže Filipovi patřila čtvrtá pozice. Ve druhém tréninku svůj čas ještě vylepšil a s minimální ztrátou 66 tisícin sekundy dokončil dnešní den jako druhý za Arbolinem.

2

„První den byl poměrně složitý. Přijeli jsme sem hned po úvodním Portugalsku, kde je podle mého asi nejlepší přilnavost z celého seriálu, a naopak tady v Argentině je téměř nejhorší. Všichni jsme tomu museli přizpůsobit jezdecký styl. Nedalo se jet úplně agresivně, snažil jsem se hlavně o plynulou jízdu a hledal si rychlou a hladkou stopu. S týmem jsme se soustředili především na rychlou adaptaci na zdejší podmínky. To se nám podařilo a byl jsem schopný zajíždět stabilně rychlá kola. Jsem rád, že jsme dokázali navázat na úspěšný víkend v Portimau a těším se na kvalifikaci, kde bych chtěl figurovat opět v první desítce. Díky všem za podporu,“ zhodnotil první dvě tréninkové jízdy Filip Salač #12.

3

Jak už v nabité kategorii Moto2 bývá pravidlem, rozestupy mezi předními jezdci jsou minimální a do jedné vteřiny se v Argentině vtěsnalo 13 jezdců. Filip Salač se dokázal rychle přizpůsobit charakteru okruhu Termas de Río Hondo a dnešním výkonem se velmi přiblížil k možnosti nastoupit rovnou do Q2

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com