Francouz Sébastien Ogier už testoval v Česku: Chceme Středoevropskou rally vyhrát CER, rally, , říjen, | Constructors F1

etina English Rusky

Francouz Sébastien Ogier už testoval v Česku: Chceme Středoevropskou rally vyhrát CER, rally, , říjen, | Constructors F1 Constructors F1

Francouz Sébastien Ogier už testoval v Česku: Chceme Středoevropskou rally vyhrát

Tibor Alföldi Head of communications WRC CZE | 8.10.24 | Aktuálně

Central European Rally 2024

Už třikrát slavil letos prvenství v některém ze závodů mistrovství světa v automobilových soutěžích. Přesto v pořadí jezdců zůstává na třetí pozici a mezi značkami je jeho tým Toyota druhý. Francouz Sébastien Ogier doufá, že výrazný krok k některému z titulů udělá při nadcházející Středoevropské rally. I proto v České republice v okolí Čečelovic od pátku do neděle svědomitě testoval, aby byl pro bitvy od 17. do 20. října maximálně nachystaný.

2

"Je samozřejmě velmi obtížné se připravit, když se jede ve třech různých zemích na charakterově zcela rozličných asfaltech a cestách zcela odlišných. Ale byl to velmi dobrý test. A když připočtu loňské zkušenosti, jsem optimista," hodnotil test na Horažďovicku borec, který osmkrát během kariéry slavil titul mistra světa.

3

Ogier ztrácí v celkové hodnocení 41 bodů na vedoucího Belgičana Neuvilla (Hyundai). Mezi značkami je Toyota druhá. Ovšem manko na Hyundai je jen sedmnáct bodů. "Naším cílem je rozhodně zkusit vyhrát Středoevropskou rally. Získat body, abychom na konci sezony slavili titul v Poháru konstruktérů. Naše strategie tudíž bude maximálně agresivní," neskrýval Ogier, že na silnicích na jihu Čech hledal optimální nastavení k útoku v předposledním dějství MS.

Během loňského premiérového ročníku Středoevropské rally skončil čtvrtý. "Tehdy byly podmínky velice složité," vzpomínal francouzský fenomén na soutěž, kterou provázely deštivé srážky a silnice byly tudíž velice kluzké, navíc v zatáčkách bylo množství vytahaných nečistot. "Uvidíme, jak to bude letos. Ale pravděpodobnost proměnlivého počasí v tomto období je vysoká. Tudíž musíme být znovu připravení na situaci, kdy budou silnice klouzat. Ale to je pro každého stejné. Jde jen o vhodný setup," říkal Sébastien Ogier během testu.

CER

Letos vyhrál v Chorvatsku, Portugalsku a Finsku. Při soutěžích v Itálii a Lotyšsku sjížděl z cílové rampy jako druhý v pořadí. Poslední dvě soutěže v Řecku a Chile však francouzské legendě nevyšly. Čtyřicetiletý pilot končil hluboko v poli poražených. I proto Sébastien Ogier doufá, že si při Středoevropské rallye na silnicích v Česku, Německu a Rakousku spraví chuť a ideálně vybojuje dvaašedesáté vítězství kariéry v mistrovství světa.

"Vracíme se na asfaltový povrch po hodně dlouhé době, což je velice vzrušující," připomínal Sébastien Ogier, že předešlých sedm soutěží se jelo na šotolině. Poslední asfaltovou rally mistrovství světa nabídlo v dubnu Chorvatsko. "Středoevropskou rally při loňské premiéře provázela skvělá atmosféra. A vzrušující souboje. Každá země skutečně nabízí jinou charakteristiku cest, jiný povrch. Jsou to tři odlišné rally během jediného víkendu," přemítal Ogier a plánoval, že v případě vítězství si na přípitek dopřeje české pivo místo milovaného vína.

Web:                                      www.centraleuropeanrally.eu

Předprodej vstupenek:         www.centraleuropeanrally.eu/tickets

 

Pořádající kluby:                   Autoklub ČR, ADAC, ÖAMTC

Hlavní partneři:                     Powertica, Národní sportovní agentura

Event partneři:                      Knaus Tabbert, Starline, Puma, Eibach, Safe Now, Maier Korduletsch 

Regiony:                                 Praha, Klatovy, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj 

Mediální partneři:                 TV Nova, Deník.cz, Frekvence 1, Rally Magazín, eWRC.cz

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com