FULLINRACE ACADEMY míří do druhého víkendu sezóny FULLINRACE ACADEMY, 2019, víkend, ESET V 4 CUP,TCR, | Constructors F1

etina English Rusky

FULLINRACE ACADEMY míří do druhého víkendu sezóny FULLINRACE ACADEMY, 2019, víkend, ESET V 4 CUP,TCR, | Constructors F1 Constructors F1

FULLINRACE ACADEMY míří do druhého víkendu sezóny

Zdeněk Míka | 17.5.19 | Aktuálně

FULLINRACE ACADEMY 2019

Stáj Petra Fulína míří na rakouský Red Bull Ring, v rámci série TCR Eastern Europe se dvojice jezdců Petr Čížek a Carol Wittke pokusí navázat na debutové vystoupení v Maďarsku, "Fulda" se pak sám posadí za volant v rámci série ESET V4 Cup.

 

Trať ve Štýrsku je tradičním závodištěm, však se zde jezdí od konce 60. let. Ve svém moderním hávu platí Red Bull Ring za moderní a rychlou trať a v konkurenci dvanácti vozů se oba piloti týmu FULLINRACE ACADEMY pokusí navázet na solidní debut před třemi týdny. "Narozdíl od prvního víkendu pojede v Rakousku pouze TCR Eastern Europe, takže si myslím, že to pro nás bude komornější a čitelnější," říká šéf týmu Petr Fulín. "Je to pro nás stále o učení, Petr Čížek už na Red Bull Ringu jel, takže by to mohlo být teoreticky snazší, ale stále to pro něj bude teprve druhý víkend s novým vozem, Carol si na druhou stranu zvyká na náš servis a na to, že setup je jiný, než jaký míval. Teď alespoň budu sám za volantem v trénincích, takže budeme mít k dispozici referenční kolo, a tak můžeme na nastavení pracovat společně," dodává Fulda.


Pro něj je Red Bull Ring také prvním závodním vystoupením v sezóně, když se bude v hodinovém závodě Endurance v sérii ESET V4 Cup střídat za volantem s Carolem Wittkem.


"Těším se, i když nás asi čeká počasí, které květnu úplně neodpovídá. Jsem ale hodně naladěn, a tak se už nemůžu dočkat. Na druhou stranu, práce na nastavení a starosti o tým – jakkoliv to bylo vždycky stresující – mě začaly hodně bavit, a tak snad ani své vlastní svezení neřeším, byť vím, že jakmile sednu za volant v závodě, na tohle všechno zapomenu," říká Fulda s úsměvem. Na otázku ohledně ambicí má pak jasnou odpověď: "Konkurenci neřeším, chci, abychom závody odjeli v klidu a užili si je, pokud by se podařilo zopakovat pódium, které ve druhém závodě v Maďarsku vybojoval Petr, budeme velmi rádi."

 

Harmonogram závodního víkendu na Red Bull Ringu:

 

pátek 17. května

08:30        1. trénink

10:30        2. trénink

 

sobota 18. května

09:30        kvalifikace TCR

11:30        kvalifikace ESET Endurance

13:20        1. závod TCR

17:50        závod ESET Endurance

 

neděle 19. května

16:25        2. závod TCR

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com