Galáš vybojoval pro Janík Motorsport vítězství v Rookie kategorii Galáš, Janík, Motorsport, TCR, Europe, 2021, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Galáš vybojoval pro Janík Motorsport vítězství v Rookie kategorii Galáš, Janík, Motorsport, TCR, Europe, 2021, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Galáš vybojoval pro Janík Motorsport vítězství v Rookie kategorii

Milan Marušák/ Janík Motorsport | 13.10.21 | Aktuálně

TCR Europe 2021

Tým Janík Motorsport ve dnech 8. – 10. 10. 2021 absolvoval závěrečný podnik v rámci okruhové série cestovních vozů TCR Europe na okruhu Circuit de Catalunya nedaleko španělské Barcelony.

1

Tým si udržel stoupající tendenci výsledků, která byla patrná po celou sezónu a do svých výsledků, díky Jáchymovi Galášovi připsal vítězství v Rookie kategorii. Zároveň se v druhém závodě oba jezdci dostali do TOP7 výsledkové listiny a dokázali svádět skvělé souboje s čelem závodu.

Sobotní kvalifikace ukázala potenciál juniora Jáchyma Galáše. Bohužel se tentokrát nepovedlo dostat do druhé části kvalifikace, ale střed pole byl natolik vyrovnaný, že pouhé 0,2s znamenaly zlepšení o čtyři místa ve výsledcích. Bohužel Jáchymovi i Maťovi přesně tyto dvě desetiny vteřiny chyběly a tak zůstali po první kvalifikaci stát v boxech. Minimální rozdíly slibovaly velmi dramatické závody a oba jezdci již v průběhu sezóny ukázali, že se startovním polem dokáží propracovat výrazně vpřed. 

Po startu do prvního závodu stoupal Maťo Homola startovním polem výše. Oba jezdci týmu Janík Motorsport se pověsili za sebe a předjížděli své soupeře. V prvním kole se dokonce dokázali vyhnout největšímu incidentu, kdy se před nimi roztočily dva vozy a oba se jen těsně vyhnuli. Následně na trať vyjel Safety Car, který celé startovní pole zbrzdil a kroužil v tomto sprintovém závodu po trati bezmála pět kol. To bohužel sebralo cenný čas i našim jezdcům, kdy nemohli bojovat o vyšší příčky. Po restartu závodu si Maťo Homola udržel stoupající tendenci a dále se prodíral startovním polem výše. Nakonec to po patnácti kolech stačilo na třinácté místo absolutně. Jáchym Galáš si neudržel tempo a především se dostal do těsných soubojů s matadory cestovních vozů a cílem závodu projel na patnáctém místě a druhý v hodnocení Rookie kategorie.

Nedělní závod přinesl mnohem více bodů pro tým Janík Motorsport. Jáchym Galáš a Maťo Homola opět po startu bojovali a postupovali vpřed. Tentokrát se již nekonalo zdržení během závodu a odvedli společně skvělý výkon. Během závodu se jednu část probojovával český jezdec a od poloviny závodu své zkušenosti úročil vepředu Maťo Homola. Jednalo se o vyloženě týmovou práci a soupeři mnohdy nenašli pochopení, že je předjely hned dva závodní speciály Hyundai i30 N TCR zároveň. Jáchym i Maťo protnuli cílovou šachovnici, ovšem díky dramatičnosti závodu se rozdávaly ještě dlouho po závodě penalizace a měnily se výsledky. Dvanáctikolový závod totiž nabídl dramatické momenty v celém startovním poli. Jáchym už i tak ovšem věděl, že vyhrál kategorii Rookie. Již podruhé za sebou dokázal ostatní soupeře v této kategorii porazit a vybojovat si tak nejvyšší příčku. Oficiální výsledky byly nakonec velmi milým překvapením. Jáchym Galáš se umístil na šesté příčce a Maťo Homola na sedmé příčce 

Tento závodní víkend je tak možné shrnout jako jeden z nejúspěšnějších z pohledu týmového výsledku, kdy oba jezdci zajeli velmi stabilní výsledky. Pro Jáchyma navíc tento výsledek znamenal přínos 22 bodů do celkového hodnocení a v tabulce jezdců přeskočil hned dva jezdce v celkovém hodnocení. Ovšem největší úspěch pro něj je dozajista zisk druhého místa v rámci hodnocení Rookie kategorie. Maťovi Homolovi letošní příděl bodů vynesl třinácté místo v absolutním hodnocení. Tým Janík Motorsport se ziskem 295 bodů se umístil na sedmém místě ze čtrnácti zúčastněných týmů.

2

Majitel týmu Janík Motorsport, Václav Janík uvedl: „Za celou sezónu bychom chtěli poděkovat všem našim partnerům. Jako tým Janík Motorsport chceme poděkovat i jezdcům Maťovi a Jáchymovi za jejich reprezentaci po celý rok. Nesmíme opomenout ani naše partnerství s Hyundai Motor Manufacturing Czech, Hyundai Motor Czech a Hyundai Motorsport, kteří nás po celý rok podporovali. Dále bychom chtěli zmínit úspěšnou reprezentaci v rámci projektu ACCR Czech Talent Team, který zastřešuje Autoklub České republiky. Již teď se těšíme na sezónu 2022!"

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com