Grand Prix Brazílie 2006 - Sao Paulo - Loučení jako víno F1, Formule 1, grand prix, okruhy, závody, motor, monopost, AMG | Constructors F1

etina English Rusky

Grand Prix Brazílie 2006 - Sao Paulo - Loučení jako víno F1, Formule 1, grand prix, okruhy, závody, motor, monopost, AMG | Constructors F1 Constructors F1

Grand Prix Brazílie 2006 - Sao Paulo - Loučení jako víno

L.Pecháček/foto J.Křenek | 22.10.06 | Komentáře - L.Pecháček 2006

Předehra GP F1 Brazílie v Sao Paulu na okruhu Interlagos připomínala horečku nejen sobotní noci. Rojily.....

Předehra GPF1 Brazílie v Sao Paulu na okruhu Interlagos připomínala horečku nejen sobotní noci. Rojily se dohady kdo a jak by mohl sestřelit Alonsa, aby nedojel, pokud Michael Schumacher závod vyhraje. To byla totiž jediná možnost, jak by mohl Michael přece jen titul vybojovat. O eventualitě, že by mohl někdo zaútočit na Schumachera se nemluvilo. Ferrari připravil pro oba své jezdce nové motory, které točily kolem 20 000 otáček za minutu.Renault dal nový motor jen Fisichellovi, Alonso si nechal vyzkoušený agregát z Japonska.

Páteční a sobotní tréninky hovořily opět pro Ferrari.Vypadala na to i kvalifikace, ve které Schumacher i Massa zajížděli vynikající časy. Jenže v poslední části, kdy se rozhodovalo o postavení na startu v prvních pěti řadách, přišlo hned v prvním kole zklamání pro Ferrari. Michael odjel celý okruh pěším tempem a zamířil do boxu. Motor neměl tlak paliva! Mechanici se sice horečně snažili vyměnit palivové čerpadlo, ale prostě to nestihli. A tak Schumacher nakonec vystoupil z vozu smířen s 10.místem na startu. Útěchou pro Ferrari bylo 1.místo na startu Felippe Massy. Pro brazilské diváky to byl důvod k euforii. Brazilský jezdec tu nebyl úspěšný už 1š let. Vedle Massy si vyjel první řadu Räikkönen, ve druhé pak stál Trulli a Alfonso ( to bylo pro Fernanda nadějné), dále pak Barrichello a Fisichella, Ralf Schumacher a Heidfeld, Kubica a M.Schumacher.

Hned v prvním kole závodu se střetli Weber a Rosberg a oba Williamsy byly mimo hru.Vedl Massa před Räikkönenem, Trullim, Alonsem, Barrichellem, ale toho brzy předjel Fisichella a pak i dravě útočící M.Schumacher. Ten pak pokračoval v cestě vpřed, jenže v 9.kole při předjíždění Fisichelly poškodil zadní pneumatiku musel do boxů. Ztratil téměř celé kolo a propadl se až na 20.místo! V té chvíli vypadala jeho šance na úspěch beznadějně. Postupoval dopředu jen odpadáváním soupeřů před ním ( Trulli, R.Schumacher, Coulthard). Na Massu ztrácel kolem 50 vteřin. Ale protože měl zřejmě dostatek paliva, nemusel s ostatními tankovat, vydržel na okruhu a postupoval systematicky až na 7.místo. Předjel Barrichella a začal brnkat na nervy Fisichellovi.Donutil ho k chybě a byl 5. V závěru si ještě poradil s Räikkönenem a dojel do cíle na 4.pozici!Klobouk dolů! Byl to mistrovský výkon na rozloučenou.

Jenže stejně mistrovsky si vedl i Alonso.Náskok 10, bodů před Schumachrem mu dával jistotu a klid. Obavy z nefair jednání vůči němu se ukázaly naprosto neopodstatněné.Nikdo si nedovolil ani náznak něčeho takového.Alonso se držel po celý závod mezi nejlepšími a čekal jen na zastávky a chyby soupeřů. Víc nepotřeboval Stačilo mu dojet na bodovaném místě.Jenže horká závodnická krev se v něm nezapřela. V polovině závodu se dostal na 2. místo. Na MAssu ztrácel 25 sekund, proto se na něj nepokoušel ani útočit. Jel klidně, spolehlivě, bez chyb-prostě také mistrovský výkon. Za ním jezdil v závěru stejně spolehlivě Buton (Startoval 14!).Za ním už byl M.Schumacher, ale i když byl i v závěru nejrychlejší ( kolo za 1:12,162) stačil jen snížit odstup od soupeřů. Za ním ještě bodovali Räikkönen, Fisichella, Barrichello, a de la Rosa.

Pořadí v cíli:
1. Massa (BRA) Ferrari, 2. Alonso (SPA) Renault, 3. Button (ANG) Honda, 4. M.Schumacher (GER) Ferrari, 5. Räikkönen (FIN)
Mc.Laren-Mercedes, 6. Fisischella (ITA) Renault, 7. Barrichello (BRA) Honda, 8. de la Rosa (SPA) McLaren-Mercedes.

Titul Mistra světa jednotlivců Formule 1 obhájil Špatněl Fernando Alonso před Michaelem Schumacherem A Felippem Massou.Ten byl nakonec nejšťastnějším posledním vítězem brazilské GP. Brazilec tu vyhrál naposledy v roce 1993-Ayrton Senna.

Pohár konstruktérů udržel Renault před ferrari a Mclarenem.Nejvíce zklamán byl celou sezonou asi tým Williams, který skončil až 8. s 11 body. Bylo to nejhorší umístění za posledních 27 let.

Piloti - konečné pořadí
F. Alonso Renault F1 134
M. Schumacher Ferrari 121
F. Massa Ferrari 80
G. Fisichella Renault F1 72
K. Räikkönen McLaren-Mercedes 65
J. Button Honda Racing F1 56
R. Barrichello Honda Racing F1 30
J. Montoya McLaren-Mercedes 26
N. Heidfeld BMW Sauber F1 23
R. Schumacher Toyota 20
P. de la Rosa McLaren-Mercedes 19
J. Trulli Toyota 15
D. Coulthard Red Bull Racing 14
M. Webber Williams F1 7
J. Villeneuve BMW Sauber F1 7
R. Kubica BMW Sauber F1 6
N. Rosberg Williams F1 4
C. Klien Red Bull Racing 2
V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1
T. Sato Super Aguri F1 0
R. Doornbos Red Bull Racing 0
F. Montagny Super Aguri F1 0
S. Speed Scuderia Toro Rosso 0
S. Yamamoto Super Aguri F1 0
C. Albers Spyker 0
T. Monteiro Spyker 0
Y. Ide Super Aguri F1 0

Pohár konstruktérů - konečné pořadí
Renault F1 206
Ferrari 201
McLaren-Mercedes 110 
Honda Racing F1 86 
BMW Sauber F1 36 
Toyota 35 
Red Bull Racing 16 
Williams F1 11 
Scuderia Toro Rosso
Super Aguri F1
Midland F1 Racing
Spyker


S. Vettel


R. Kubica


N. Heidfeld


M. Schumacher


M. Schumacher


M. Schumacher

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com