Grand Prix F1 Francie 2006 - Magny Cours - Michael to myslí vážně F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Grand Prix F1 Francie 2006 - Magny Cours - Michael to myslí vážně F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Grand Prix F1 Francie 2006 - Magny Cours - Michael to myslí vážně

L.Pecháček/foto J.Křenek | 16.7.06 | Komentáře - L.Pecháček 2006

Sedminásobný mistr světa formule 1 se už vůbec netají tím, že to myslí s útokem na osmý titul smrtelně v......

Sedminásobný mistr světa F1 se už vůbec netají tím, že to myslí s útokem na osmý titul smrtelně vážně. Ze začátku to na to v Magny Cours vůbec nevypadalo. V pátek zajel šestý čas, v sobotu dokonce čtrnáctý, když mu po pěti kolech začal jeho Ferrari hořet.. Nejrychlejší byly vozy BMW-Sauber s novými přídavnými křidélky v podobě lodních plachet na předku-ale nikdo to nebral vážně. Kvalifikace byla o něčem úplně jiném. O pole positron se prali piloti Ferrari, Renaultu a Toyoty. Nakonec to byli M.Schumacher a F.Massa, kteří obsadili první řadu, Alonso a Trulli druhou, R.Schumacher a Räikkönen třetí, Fisichella a de la Rosa čtvrtou a Coulthard a Weber pátou řadu. Chyběl jen J.P.Montoya, který opustil McLaren a chce startovat v americké sérii NASCAR.

Okruh v Magny Cours má mimořádně rovný a kvalitní povrch, který však klade také mimořádné nároky na pneumatiky a brzdy-zejména za horkého počasí, které tam tentokrát bylo. Některé týmy (Ferrari, Renault, Williams a BMW) pustily na start nové specifikace vozů. Zejména motory o obsahu 2400 ccm procházejí v první sezoně postupným vývojem a na karoseriích se objevují nové aerodynamické prvky.

Závod hned o začátku potvrdil taktiku týmu Ferrari. M.Schumacher odjížděl a F.Massa držel na zádech dotírajícího Alonsa. Startovní pořadí se neměnilo až do 1 zastávky , které ho jen přesypaly. Räikkönen se dostal před Trulliho, který potom odpadl. Webbera zradila levá zadní pneumatika a mimo hru byly Barrichello, Sato a Monteiro. V poslední fázi závodu se potom rozpoutal taktický souboj Ferrari a Renaultu při zastávkách v boxech. Alonso tankoval první v 45 kole a nabral benzín až do konce závodu. V 52 kole ho následoval Massa a vyjel na okruh až za Alonsem. Michael Schumacher však měl již náskok půl minuty a po poslední zastávce zůstal v čele závodu. Pak už jen udržoval odstup od Alonsa. Cílem projel nikým neohrožován před Alonsem, Massou, R.Schumacherem, Räikkönenem. S plným počtem kol ještě bodovali Fisichella a de la Rosa. O 1 kolo zpět ale s 1 bodem na svém kontě dokončil GP Francie Heidfeld. Alonsův náskok v čele průběžné kvalifikace se snížil na 17 bodů a to je nyní moc důležité číslo. Do konce zbývá 8 závodů . Pokud by Michael Schumacher všechny vyhrál a Alonso dojel na druhém místě byl by mistrem Fernando a Michael by zůstal o bod za ním. Důležitá bude práce F.Massy za zády M.Schumachera.

Průběžné pořadí Mistrovství světa 2006:
F. Alonso Renault F1 96
M. Schumacher Ferrari 79
G. Fisichella Renault F1 46
K. Räikkönen McLaren-Mercedes 43
F. Massa Ferrari 42
J. Montoya McLaren-Mercedes 26
J. Button Honda Racing F1 16
R. Barrichello Honda Racing F1 16
R. Schumacher Toyota 13
N. Heidfeld BMW Sauber F1 13
D. Coulthard Red Bull Racing 10
J. Trulli Toyota 8
J. Villeneuve BMW Sauber F1 7
M. Webber Williams F1 6
N. Rosberg Williams F1 4
P. de la Rosa McLaren-Mercedes 2
V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1
C. Klien Red Bull Racing 1
T. Sato Super Aguri F1 0
C. Albers Midland F1 Racing 0
F. Montagny Super Aguri F1 0
S. Speed Scuderia Toro Rosso 0
Y. Ide Super Aguri F1 0
T. Monteiro Midland F1 Racing 0

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com