Grand Prix F1 Turecka 2006 - Istanbul - Turecký med pro Massu F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Grand Prix F1 Turecka 2006 - Istanbul - Turecký med pro Massu F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Grand Prix F1 Turecka 2006 - Istanbul - Turecký med pro Massu

L.Pecháček/foto J.Křenek | 27.8.06 | Komentáře - L.Pecháček 2006

Na nejnovějším a nejmodernějším okruhu Otodrom v Turecku se mohlo o mnohém rozhodnout, ale nestalo

Na nejnovějším a nejmodernějším okruhu Autodrom formule 1 v Turecku se mohlo o mnohém rozhodnout, ale nestalo se tak. Nejprve na sebe upozornil v pátek nový testovací jezdec BMW Sauber teprve 19-tiletý Němec Sebastian Vettel, který byl ve volném tréninku nejrychlejší.Ale pak už dominovaly vozy Ferrari. V kvalifikaci zajel nejlepší čas Felippe Massa před M.Schumacherem. Obsadili tak na startu první řadu. Za nimi stáli na roštu oba Renaulty Alonso a Fisischella, R.Schumacher a Heidfeld, Buton a Räikkönen, Kubica a Weber. Ralf ale musel o 10 míst dozadu kvůli výměně motoru stejně jako Albert.

Start F1 byl tentokrát hodně divoký. Na kolize doplatili Räikkönen, Sato a Monteiro, k boxům museli i Heidfeld a Fisischella. Propadli se až na konec průběžného pořadí. Massa a M.Schumacher odrazili rasantní útok Alonsa a drželi dvojité vedení až do 13.kola, kdy havaroval Liuzzi a na okruh vyjel safety car. Většina jezdců toho využila k prvním zastávkám. K boxu Ferrari přijeli oba piloti. Massa byl odbaven první, M.Schumacher musel čekat. U Renaultu byl Alonso, byl odbaven a mohl se vrátit na trať před Schumacherem. Vypadalo to jako chyba týmu Ferrari, ale Michael prý neměl dostatek benzínu, aby mohl odjet ještě jedno kolo. Za vedoucím triem se stabilně držel Buton. Za ním už se pořadí měnilo. Starali se o to hlavně de la Rosa, Weber, Rosberg(odpadl v 25.kole) a Barrichello. Zezadu se k nim postupně dostával nenápadně Fisichella.V této pasáži začal vylepšovat časy nejrychlejších kol M.Schumacher a celkem 4x se přiblížil hranici 1:28. Po druhých zastávkách se změnilo jen to, že se Fisichella propracoval až na 6.pozici.

Massa si s přehledem udržoval v čele mírný náskok. Podstatné bylo, že nedělal chyby. Za ním se v závěru strhnul obdivuhodný souboj Alonsa a M.Schumachera. Ten se po závodě přiznal, že zřejmě neměl svůj den. Útočil jak mohl, ale dělal při tom sérii drobných i větších chyb. Prý za to mohly rychle odcházející pneumatiky. Alfonso držel ideální linii a nedal Michaelovi šanci. A tak už se do cíle nic nezměnilo.

Felippe Massa si konečně při svém 66. startu ve F1 zapsal pole-position a první vítězství. Alfonso odrazil útok M.Schumachera nejen na okruhu, ale i v boji o titul. Zvýšil svůj náskok o dva body. Naopak v Poháru konstruktérů snížil Ferrari svou ztrátu na Renault už jen na 2 body.A tak dál platí, že v posledních 4GP bude mít cenu zlatu každý bod.

Pořadí v cíli:

1. Massa(BRA), Ferrari
2. Alonso(SPA), Renault
3. M. Schumacher(GER), Ferrari
4. Button(ANG), Honda
5. de la Rosa(SPA), McLaren-Mercedes
6. Fisichella(ITA), Renault
7. R. Schumacher(GER), Toyota
8. Barrichello(BRA), Honda

Po 14 závodech:

108 Alonso
96 M.Schumacher
62 Massa
52 Fisichella
49 Räikkönen
36 Button
26 Montoya
22.Barrichello
19 Heidfeld
18 R.Schumacher
14 Coulthard a de la Rosa
10 Trulli
7 Villeneuve
4 Webber
2 Klien
1 Liuzzi

Pohár konstruktérů
Pořadí Tým Body
Mild Seven Renault F1 Team 160
Scuderia Ferrari Marlboro 158
McLaren Mercedes 89
Honda Racing F1 Team 58
Panasonic Toyota Racing 28
BMW-Sauber F1 26
Red Bull Racing 16
Williams F1 Team 10
Scuderia Toro Roso 1
10 MF1 Racing 0
11 Super Aguri 0

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com