Grand Prix F1 USA 2006 - Indianapolis - Americký útok Ferrari F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Grand Prix F1 USA 2006 - Indianapolis - Americký útok Ferrari F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Grand Prix F1 USA 2006 - Indianapolis - Americký útok Ferrari

L.Pecháček | 2.7.06 | Komentáře - L.Pecháček 2006

Bylo zajímavé nahlédnout do minulosti GP USA v Indianopolisu. Závody Fl se tu jedou od roku 2000. Je.....

Bylo zajímavé nahlédnout do minulosti GP formule 1 USA v Indianopolisu. Závody Fl se tu jedou od roku 2000. Jen jednou tu vyhrál Häkkinen, všechny ostatní závody se staly kořistí M.Schumachera, z toho 4X v řadě za sebou. Po něm tu byli nejúspěšnější Coulthard a Räikkönen. Alonso tu zatím nebodoval.

Současnost na tomto stavu zatím příliš nezměnila. V tréninku se prosazoval M.Schumacher před Fisichellou a Alonsem. V kvalifikaci ho sledoval týmový kolega Massa, takže Ferrari patřila první řada na startu. Za nimi pak stáli Fisichella a Barrichello, Alonso a Villeneuve, Button a R.Schumacher, Räikkönenen, Heidfeld a Montoya. Bylo jasné, že Ferrari chystal generální útok na dosavadní pozice Renaultu.

Okruh v Indy je žroutem pneumatik. Dobře se pamatujeme, jak loni jezdci s Michelinkami vůbec nenastoupili na start a závod odjelo jen 6 vozů s pneu Bridgestone. Letos si francouzští gumaři dali záležet, ale Bridgestony byly přece jen o málo lepší. A Ferrari s nimi dokázal perfektně sladit jízdní vlastnosti svých monopostů. Trulli musel měnit zadní spoiler a startoval proto od boxů.

Poloprázdné tribuny pak viděly start, který se velmi brzy změnil v pohřebiště třetiny vozů. Heidfeld vyletěl v kotrmelcích s tratě a po kolizích skončili Klien, Liuzzi, Montagny, Montoya, Räikkönen, Speed a Webber. Šrámy utrpěl i Buton, vzdal brzy potom. Když pak odpadli ještě Monteiro a Villeneuve zbyla na okruhu jen polovina startovního pole. Když pak opustil trať safety car, bylo pořadí: Massa, M.Schumacher, Alfonso, Fisichella, Barrichello, R.Schumacher, Trulli, Rosberg, Coulthard, Albers. Massa vedl až do první zastávky u boxů. Pak ho vystřídal bez problémů M.Schumacher a jel si suverénně pro vítězství. Alonso tentokrát marně hledal dokonalý přítlak a přilnavost pneumatik Michelin. Propadal se až na 5. místo Úspěšnější byl tentokrát Fisichella, který zajížděl výborné časy, ale na vozy Ferrari to nestačilo. Smůlu měl v závěru opět R.Schumacher když mu odešlo ložisko předního kola. Plný počet kol mělo v cíli jen 6 jezdců.

Šesté vítězství Michaela Schumachera na jeho oblíbené trati leccos naznačilo. Především to, že Ferrari to myslí s útokem na titul docela vážně a že na to na rychlých tratích má. V průběžném pořadí získal na Alonsa rázem 6 bodů, takže oba favority dělí už jen bodů 19 a to vůbec není pro Michaela neřešitelný problém. Alonso se poprvé letos nedostal na bednu. A jak to bude ve druhé polovině šampionátu s McLarenem — to je velký otazník.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com