Grand prix formule 1 Japonska 2017. Lewis Hamilton vítězem, Sebastian Vettel odstoupil. Japonsko, F1, formule, monopost, okruh, Suzuka | Constructors F1

etina English Rusky

Grand prix formule 1 Japonska 2017. Lewis Hamilton vítězem, Sebastian Vettel odstoupil. Japonsko, F1, formule, monopost, okruh, Suzuka | Constructors F1 Constructors F1

Grand prix formule 1 Japonska 2017. Lewis Hamilton vítězem, Sebastian Vettel odstoupil.

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 8.10.17 | Komentáře - M.Sanytrák 2017

F1 2017

Grand prix Japonska – Suzuka 2017

 

Krásné počasí a plné tribuny nadšených diváků, tak začala grand prix Japonska na okruhu v Suzuce. Díky penalizacím došlo k mnoha posunům oproti výsledkům kvalifikace.

 

Hamilton, Vettel, Verstappen, Ocon, Ricciardo a ihned se dostává před Vettela  Max Verstappen a jeho dravost je špičková, monopost mu funguje dokonale.

 

Vettel bez výkonu a před něj se dostává Ocon, Ricciardo, na okruh vyjíždí saffety car , neboť Sainz je v kačírku a nelze vyjet ven. Raikkonnen jede na 14 místě , kam se propadal hned po startu.

 

Technika monopostu Ferrari je opět v háji, co se to ve Ferrari proboha děje??????

 

4.kolo: Restart – Vettel se propadá dozadu a je na sedmém místě. Černý den pro Ferrari je opět tady. Hamilton, Verstappen, Ocon,Ricciardo,Bottas, Perez, Massa. Vettel jede do boxů a odstupuje z grand prix Japonska.

 

A je to hotové, řekl bych, Hamilton si jede pro titul mistra světa, neboť Ferrari to zase prohrává technicky, Maranello pláče.

 

9.kolo: M.Ericcson naráží do hrazení a končí v závodě pravděpodobně díky brzdám.Virtuální  saffety car je vyhlášen na okruhu v Suzuce.

 

11.kolo: D.Ricciardo předjíždí Ocona a jede na třetím místě za Verstappenem ( 5 s) .Průběžné pořadí Hamilton, Verstappen, Ricciardo, Ocon, Bottas, Perez, Massa, Raikkonnen, Hulkenberg, Magnussen.

 

25.kolo: Několik pilotů již bylo v boxech, Ricciardo zajíždí do boxů, Botats jede na starých gumách na prvním místě, Hamilton jede na druhém místě, Verstappen na třetím.

 

27.kolo-29. kolo: Zde  dochází  k výměně  Hamilton /Bottas který navíc jede na starých pneumatikách Pirelli. Bottas musí zdržet dravého Verstappena.

 

29.kolo: Raikkonnen je v boxech a vyjíždí. Bottas drží Verstappena za sebou dost těšně.

30.kolo: Valtteri jede na starých pneumatikách a ten odvádí super práci pro Hamiltona, drží M.Verstappena za sebou.Rychlost nonopostů Mercedes jede špičkově.

 

31.kolo: V.Bottas jede do boxu, M.Verstappen se dostává na druhé místo a nastává stíhací jízda L.Hamiltona. V.Bottas jede na 4.místě a má šanci dostat se na třetí místo.

 

32.kolo:  Lewis Hamilton začíná mít sjeté zadní pneumatiky.

 

Teplota tratě 41 stupňů  a vzduch má 26 stupňů Celsia.

 

33.kolo. Kimi Raikkonnen se dostává na pátou pozici v průběžném pořadí závodu na okruhu v Suzuce a hrdě hají barvy Ferrari.

 

38.kolo: Lewis jede stále na prvním místě, Max na druhém, Daniel na třetím a Valtteri na čtvrtém . Noc se nemění.

 

43.kolo: Magnussen a Grosjean najednou předjíždějí před nimi jedoucího F.Massu.

Nico Hulkenberg odstupuje ze závodu díky poškození zadního křídlo , kde je nefunkční systém pohybující se části pro DRS. Vůz se stává tak skoro neovladatelným a hrozilo by nebezpeční velké havárie, tým odstavuje vůz do boxů.

 

44.kolo: Devět kol před koncem  Hamilton si jede pro vítězství. Za ním je Max Verstappen v rozestupu 3 sekund, za ním Ricciardo dalších 7 s.

 

48.kolo: Na Ricciardem stály všichni svatí, Lance Strollovi bouchla pneumatika  a ten projel kačírek a trávu a dostal se zpět na trať do místa, kde zrovna projížděl D.Ricciardo. Doslova se svlíkla pravá přední pneumatika Pirelli monopstu Williams. Na trati je virtuální saffety car.

 

51.kolo: Lewis Hamilton  hlásí vibrace na zadních pneumatikách, Verstappen stahuje jeho náskok, Bottas stahuje náskok Ricciarda jedoucího na třetím místě.

 

L.Hamilton předjíždí o kolo a tím jej dotahuje Verstappen. Hamilton předjíždí Massu a Alonso je vyšetřován, neboť nepustil jezdce za sebou….

 

Lewis Hamilton vítězí v grand prix Japonska na okruhu v Suzuce ( zde po třetí)  a přibližuje se k získání čtvrtého titulu mistra světa! Druhé místo Max Verstappen, třetí D.Ricciardo.  

 

Konečné výsledky gran dprix formule 1 Japonska

P. jezdec tým čas / ztráta kola body
Lewis Hamilton Mercedes 1:27:31.193 53 25
Max Verstappen Red Bull 1.211 53 18
Daniel Ricciardo Red Bull 9.679 53 15
Valtteri Bottas Mercedes 10.580 53 12
Kimi Räikkönen Ferrari 32.622 53 10
Esteban Ocon Force India 1:07.788 53 8
Sergio Pérez Force India 1:11.424 53 6
Kevin Magnussen Haas 1:28.953 53 4
Romain Grosjean Haas 1:29.883 53 2
10  Felipe Massa Williams 1 kolo 52 1
11  Fernando Alonso McLaren 1 kolo 52  
12  Jolyon Palmer Renault 1 kolo 52  
13  Pierre Gasly Toro Rosso 1 kolo 52  
14  S.Vandoorne McLaren 1 kolo 52  
15  Pascal Wehrlein Sauber   51  
Lance Stroll Williams   45  
Nico Hülkenberg Renault   40  
Marcus Ericsson Sauber   7  
Sebastian Vettel Ferrari   4  
Carlos Sainz Toro Rosso   0  

 

 

 

 

 

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com