Grand Prix NĚMECKA ZAKONČIL FILIP SALAČ 13. MÍSTEM Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Grand Prix NĚMECKA ZAKONČIL FILIP SALAČ 13. MÍSTEM Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Grand Prix NĚMECKA ZAKONČIL FILIP SALAČ 13. MÍSTEM

Jan Koudelka/Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing. www.gresiniracing.com | 18.6.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto2 - 2023

 Startem z páté řady zahájil dnes na Sachsenringu závod kategorie Moto2 Filip Salač. Český jezdec týmu QJ MOTOR GRESINI RACING získal po startu dvě pozice a nějaký čas jezdil osamocený na dvanácté příčce. Pak se za něho zavěsilo trio Roberts, Baltus a Ogura. Filip bojoval o svou pozici nejprve s Robertsem a později s Baltusem, který se před našeho jezdce nakonec prosadil. Víkend na Sachsenringu zakončil Filip Salač na bodovaném 13. místě.

1

2

Slavný německý okruh se nachází kousek za hranicemi České republiky, takže ho Filip Salač považuje za domácí podnik. Na Sachsenring dorazila také Filipova rodina, mnoho přátel a fanoušků. Během víkendu několikrát pršelo, ale dnes panovaly ideální podmínky. Závod byl vypsán na 25 kol, protože německý okruh je nejkratší tratí letošního šampionátu MotoGP.

3

„Byl to těžký závod. Měl jsem perfektní start, co se týče reakce. Myslím, že jeden z nejpovedenějších v sezóně. Ale startoval jsem z venkovní stopy a nemohl jsem se dostat dovnitř. Měl jsem pod sebou hodně jezdců a bylo by to příliš velké riziko. Držel jsem se kolem dvanáctého místa, ale nebyl jsem schopný akceptovat tempo soupeřů přede mnou. Takže čelo závodu mně odskočilo a pak jsem bojoval ve skupince o dvanácté místo. Každopádně souboje s Robertsem a Baltusem jsem si opravdu užil. Bylo to zábavné. Hodně mě limitovaly problémy s předním kolem, podobně jako před týdnem v Mugellu. Na tomhle musíme ještě zapracovat. Dneska jsem ze sebe vydal maximum, takže z Německa neodjíždím zklamaný. Užil jsem si to a děkuji všem fanouškům, kteří za námi na Sachsenring přijeli. A podle českých vlajek, které jsem viděl, jich bylo opravdu hodně,“ komentoval průběh závodu Filip Salač #12.

Dnešní závod kategorie Moto2 s přehledem ovládl Pedro Acosta, který si v průběhu pětadvaceti kol vybudoval třívteřinový náskok. Druhý dojel Tony Arbolino, který se v závěrečných kolech musel bránit tlaku Jake Dixona.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com