Grandfinále Zeknova Carboniacupu 2024 bude opět v Mostě Zeknova Carboniacupu 2024, | Constructors F1

etina English Rusky

Grandfinále Zeknova Carboniacupu 2024 bude opět v Mostě Zeknova Carboniacupu 2024, | Constructors F1 Constructors F1

Grandfinále Zeknova Carboniacupu 2024 bude opět v Mostě

Vláďa Rožánek, Carboniacup team 2024 | 10.10.24 | Aktuálně

Zeknova Carboniacupu 2024

Závodní sezóna pomalu a jistě končí a autodrom v Mostě bude i letos hostit Grand Finále Zeknova Carboniacupu 2024 v neděli 13.10. Startovní listina čítá více jak 120 vozů, vstup pro diváky bude opět zdarma. Do závodů v Mostě své prostředky vložila firma Panattoni Czech a závodní den ponese tedy jméno Panattoni Racing Day.

1

Na jezdce čeká v Mostě opět několik volných jízd, kvalifikace a pak ostrý závod, kterého se možná všichni nedočkají, ale to je motorsport. Přejeme jim, aby se tak nestalo.

Skupina A bude mít svůj závod opět rozdělen podle obsahů motorů na dva samostatné závody. Na staré závody Míru a přátelství zavzpomínají jezdci skupiny A1.3 kde bude startovat Danny Teuber s Dacií 1300, René Büchold se Samarou 2108 RS, dalších 5 Ladovek v rukou jezdců Kiwatta, Reicha, Regela, Drosse a Rotha. Pavel Oršula předvede Škodu 130 RS a Petr Zelenka svou Suzuki Swift. Ve skupině A1 do 1600ccm pojede v Mostě Petr Jeník se Škodou 100, Ivan Dobřanský se Škodou 130 RS, Jiří Čížek na Škodě Felicii, favorit Jiří Mika na svém Citroenu Saxo, Hans von Ah s VW Golf I nebo Josef Turban na Audi 50. Ve dvoulitrech se v Mostě ukážou Jiří Zeman s Hondou Civic Type-R, Pavel Zeman s Mazdou RX8, s dalším Type-R pak Aleš Göllner, Václav Raška s Renaultem Clio RS, Jiří Volena na Škodě Octavii, nováčci Jiří Šarocha s BMW E30 a Jakub Fischer na Clio III. Němec Christian Heinz na BMW 320 výčet dvoulitrů A2 uzavřel. Ve třílitrech A3 změří svoje síly Walter Forster s BMW M3, Ivan Prantner s Renaultem Clio V, Michal Adensam s BMW E36, Miroslav Látr s BMW 130i, Matthias Milker a Uwe Schäfer pak další dva vozy BMW.

3

Ve druhé závodní jízdě se na trať postaví vozy A4-A9. V A4 do 3500ccm se nám představí při Panattoni Racing Day Christoph Drauch a Martin Toth s vozy BMW M3 GTR, Viktorie Šefrnová s Audi TTS a Riccardo Müller na VW Scirocco R Cup. Velmi pěkné pole uchystala skupina A6 pro Škoda Octavia III RS s jezdci Davidem Kratochvílem, Danem Tomaševičem, Davidem Císařem, Bedřichem Prokopem, Josefem Vágnerem a nováčkem Janem Svitavským. V A7 upravených dvoulitrů pojedou Günter Stubenrauch a Josef Dauerer s VW Scirocco. V A8 do 3500ccm upravených aut uvidíme letos poprvé prototyp TB01 Matěje Chabra, Patrika Kirova s Octavií KTCR EVO, Pavla Zemana s Lotusem Elise a Jiřího Rumla, Romana Vácu a Alexe Tlustého s Pragami R1. Nad 3500ccm upravených aut A9 si zazávodí mezi sebou Pavel Sovička na Lotusu Emira GT4, Václav Novozámský a Martin Semerád na AMG GT4, J.M. Schuttrumpf z Francie na BMW M4 GT4, Jan Šefrna s AMG GT, Tomáš Zabloudil, Rudolf Runštuk na Lamborghini ST EVO II, Michael Oliver a Jan Mareček s Porsche GT3 CUP, a dvě Corvette Z06 Lukáše Urbana a Jense Mischkeho, které doplní poslední Jiří Jupa na Dodge Viper z teamu BGR.

4

Skupina B přivítá cestovní sériové vozy. Sára Zelenková poměří síly své Alfy Romeo 147 se Suzuki Swift Davida Drugdy ve skupině B1. Jiří Vaněček přiveze Mazdu RX8 a proti ní se postaví Michal Zimmer s Toyotou Altezza, Libor Šajner s Toyotou GT86 a poslední Toyotu bude pilotovat Petr Morávek s typem Celica. Adrien Fajfr pak pojede s dalším japoncem Subaru BRZ. Ve třílitrech B3 se utkají Zbyněk Čurda s BMW 330Ci, Milan Zubatý s Fordem Fiesta a dvě japonská auta Felix Hasenöhrl na Toyotě Yaris GR a Jakub Křeček s Yarisem Greta Recommended. V B4 do 3500cm uvidíme Martina Křečka a Tomáše Zahrádku s Hyundai i30N, Petr Koutský s Mazdou MX5, Ondřej Frič s Lotusem Elise, Radek Zimmer s Lotusem Exige, Silvestr Ulmann s Nissanem 350Z, Jiří Hošek s Meghanem Trophy RS a Thomas Gerber z Německa na VW Golf VIII GTi. Nad 3500ccm B5 máme připraveno pro Pavla Sovičku s Lotusem Exige 430 Cup, Jana Vojtka s BMW M2, Jiřího Urbana s Alfou Romeo Giulia, Zdeňka Šimoníka na BMW E82 a bez nároku na body s nimi pojede Jaroslav Rejka s Jaguárem XJS ze skupiny A5.

Ve skupině prototypů a speciálů přivezou svou techniku do Mostu na Zeknova Carboniacup ve skupině C1 Švýcar Philippe Gerber, Rakušan Markus Ameseder a Němec Daniel Hentschel na Performerech a Martin Tänzer z Rakouska na Pacemakeru Revolution a Sven Kahnt na Pacemakeru. V C2 pro otevřené prototypy do 1800ccm přiveze letos poprvé svůj Radical SR3 RS Tomáš Pavel, spolu s ním Rakušan Jürgen Kapeller na stejné konstrukci a Jiří Švec s modrým Funyo SP5 EVO. Nad 1800ccm přiveze Radical SR3 RS Rakušan Markus Hofer také poprvé a s ním změří síly Pavel Sovička s Lotusem 311 Eleven. Mezi Caterhamy v C3 do 1600ccm zabojují Simone Aglietti, Marek Bláha, Jakub Kirchner, Tomáš Plch a Marek Svačinka.

Carbonia Cup

Skupina D patří formulovým monopostům. V D1 pro monoposty s motocyklovými motory do 1400ccm pojede poprvé Radim Reniers na Glorii C8F a se stejnou technikou pak ještě Tom Flemming a Jan Kapr. Martin Walther a Markus Dietze přivezou formuli BMW. V automobilových motorech pojede Tomis 99-02 Zdeňka Petana. Do 1600ccm D3 si pro body přijedou Ingo Weiss na Renaultu 1,6ltr, Miroslav Čulík s Renaultem Campus, Klaus Zygar na ZAGK 13/8, Martin Kuntze s Estonií 25, Nils Holger Wilms s Melkusem 90 a Jeanette Siegert na MT77. Ve dvoulitrech uvidíme opět domácího Honzu Riegera na formuli Renault 2.0, s Tatuus Renault dalšího českého jezdce Luboše Škardu, Radka Kroupu na Renault SC95R a Reinharda Zänglera s Oplem Lotus. Formule F4 si zazávodí v D5. Jakub Matušek z JMT Racing s F4 Tatuus T421 pojede proti německé přesile Kiary Henni, Güntera Schönfelda, Franka Thalmanna, Tima Rädleina, Ralfa Bürgera a Ralfa Gläsera.

Nabité startovní rošty zvou diváky na Mostecký Autodrom k letos poslednímu závodu Zeknova Carboniacupu. Vstup mají opět zadarmo. K dostání bude také kalendář letošního ročníku od fotografa Standy Hylána, který si budete moci i zakoupit.

Tak přijďte na Panattoni Racing Day, těšíme se na Vás.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com