HKC bude mít v letošní sezóně opět vysoké cíle Carbonia Cup, 2019, HKC Racing, Most | Constructors F1

etina English Rusky

HKC bude mít v letošní sezóně opět vysoké cíle Carbonia Cup, 2019, HKC Racing, Most | Constructors F1 Constructors F1

HKC bude mít v letošní sezóně opět vysoké cíle

Dušan Matouš/HKC RACING | 8.4.19 | Aktuálně

Carbonia Cup 2019

Mostecký HKC Racing Team bude mít v okruhové sezóně 2019 v ohni velmi žhavé želízko.

Bude jím v létě sedmnáctiletý pilot dvoulitrové formule Renault Matěj Kácovský. Už za premiérovou účast v loňském ročníku Carbonia Cupu si tento juniorský jezdec vysloužil zvláštní cenu Talent roku a do letošní sezóny tak bude nastupovat s patřičnou motivací. 

Matěje odmala fascinovaly motokáry a dětství trávil na tratích půjčoven doma i v zahraničí. Od sedmi let jezdil závodně, v sérii EasyKart jezdil český, italský a německý šampionát. Po řadě úspěchů za volanty motokár s motory o kubatuře 50, 60 i 100 kubických centimetrů přišel časd na postup do vyššího patra motoristického sportu a volba padla rovnou na monopost Formula Renault 2,0. Dohoda s mosteckou stájí HKC byla celkem rychlá a hned první testy ukázaly, že Matěj bude velmi platnou posilou. Zúčastnil se dvou posledních loňských podniků Carbonia Cupu. Na polském Silesiaringu dojel v září druhý a v Mostě v říjnu už suverénně vyhrál ve své třídě. Právě za tyto výkony mu také patří ocenění Talent roku 2018.

 

"Tohle je typický příklad práce naší HKC Akademie motorsportu.

Matěj k nám přišel už jako vyzrálý motokárový jezdec, ale skvělou průpravu z nejmenších vozů okamžitě zúročil ve formuli, která je motokárám podobná. Okamžitě pochopil hlavní rozdíly, které spočívají ve využívání aerodynamiky a čekáme jeho výrazný jezdecký růst," zmínil trenér Ivan Houzák.

V sezóně 2019 se Matěj Kácovský objeví ve formulových kategoriích mezinárodních závodů Zóny Střední Evropy a nastoupí i v německorakouské sérii Drexler Automotive Formula Cup. Na motokáry ovšem nezapomíná a pojede vybrané podniky českého, německého a italského šampionátu. 

HKC Racing Team se svou líhní malých závodníků na motokárách pojede pochopitelně i republikový šampionát a také Pohár Autoklubu ČR. Po loňských úspěších a dvou mistrovských titulech nejmenších jezdců cítí mostecký tým velikou výzvu.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com