HKC Racing Team přivezl z Písku do Mostu dvě cenná stříbra HKC, Racing, Most, Písek, motokáry | Constructors F1

etina English Rusky

HKC Racing Team přivezl z Písku do Mostu dvě cenná stříbra HKC, Racing, Most, Písek, motokáry | Constructors F1 Constructors F1

HKC Racing Team přivezl z Písku do Mostu dvě cenná stříbra

Dušan Matouš/HKC Racing | 29.7.22 | Aktuálně ze světa

HKC Racing - Písek MMČR

Na motokárové trati v areálu Hradiště u Písku proběhl už čtvrtý podnik Mistrovství ČR  a Poháru Autoklubu ČR v kartingu. Mostecký tým měl v ohni hned několik želízek. Největším úspěchem jsou tentokrát dvě stříbrné pozice v celkovém hodnocení víkendu. Jednu vybojoval Jakub Talaš ve třídě KZ2 a druhou si připsal už dospělý Jeroným Preuss v kategorii KZ2 Gentleman.

Víkend to byl náročný a kvůli vedru i úmorný. Trpěly motory i obutí motokár. "Podmínky měli všichni stejné a moc vymyslet se toho nedalo. Když vezmeme v úvahu, že se závodí v nehořlavých kombinézách, kuklách, rukavicích a helmách, nebylo žádnému z jezdců co závidět. Nemluvě o tom, že uřídit motokáru, která pochopitelně nemá posilovač řízení, je fyzicky velice náročné," řekl trenér Ivan Houzák.

Jakub Talaš si vedl v Písku velmi dobře. Zajel druhý nejlepší čas v měřeném tréninku, první závod vyhrál, ve druhém skončil druhý a stejné umístění vybojoval i závěrečném superfinále, za které je dvojnásobek bodů. Druhý je i v průběžném bodování sezóny, což slibuje určitě zajímavou pozici v celkovém hodnocení šampionátu.

Velmi podobně je na tom Jeroným Preuss, jehož doménou jsou druhá místa v trénincích i závodech mezi nejzkušenějšími jezdci. Jezdí velmi stabilně a na nejrychlejšího soupeře pravidelně ztrácí maximálně 3 až 5 desetin sekundy.

Dobře si tentokrát vedl i Marek Chvojka v pohárovém hodnocení OK junior. Druhý čas v kvalifikaci a druhé místo v prvním závodě proměnil ve vítězství ve druhé bodované jízdě a superfinále dokončil opět druhý.

"Dobré body sbírali i nejmenší závodníci v pohárové kategorii Mini 60. Patrik Romof a Jakub Bednář se ve všech jízdách pohybovali mezi druhou a čtvrtou pozicí," dodal ještě trenér.

Další podnik letošní sezóny se odehraje v srpnua na okruhu ve Vysokém Mýtě a ten závěrečný v německém Wackersdorfu. O definitivním vyhodnocení jezdců mostecké stáje se tak rozhodne právě tam.

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com