HKC Racing Team se chystá na odložený start motoristické sezony HKC, RAcing, F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

HKC Racing Team se chystá na odložený start motoristické sezony HKC, RAcing, F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

HKC Racing Team se chystá na odložený start motoristické sezony

Dušan Matouš/HKC RACING | 9.6.20 | Aktuality

HKC Racing 2020

 

Hlavní náplní činnosti HKC Racing Teamu je ale práce s mládeží. Prvním stupněm na schodišti motoristického sportu jsou motokáry a právě v rámci kartingu tým dlouhodobě a systematicky vyhledává a vychovává mladé talenty.

Nouzový stav, vyhlášený vládou kvůli koronavirové nákaze, zmrazil i všechna sportovní odvětví včetně motorsportu. Citelně se to dotklo i mosteckého HKC Racing Teamu. První závody motokár se měly jet už na konci března, v dubnu měly vyjet formule. Nebylo možné ani testování. Nyní se ale situace uvolňuje a promotéři postupně přeskupují termíny domácích i zahraničních závodů, aby se letos odjela alespoň část pohárů a šampionátů. A na ně se začala chystat i mostecká stáj.

 

"Také nás se to finančně dotklo. Nemohli jsme vyjet za hranice a zahraniční klientela nemohla k nám. Ale už vidíme světlo na konci tunelu," vyjádřil naději trenér Ivan Houzák. Uvedl, že v plánu je například start dvoulitrových formulí Renault v jubilejním desátém ročníku seriálu Carbonia Cup, kde by měli tým reprezentovat Tomáš Novák, Lumír Vaszily, Petr Zelenka a Pavel Machulda. První podnik se jede na Autodromu Most už 11. června. 

Matěj Kácovský se chystá reprezentovat tým v seriálu F3, který má doslova evropskou úroveň. V předchozích letech už Matěj v podobně náročné konkurenci prokázal veliký talent a ve své třídě se držel na špičce. První závody se ojedou 26.7.2020 v Grobniku.

Spolu s HKC Akademií motorsportu tak probíhá práce na prvotních krůčcích dětí, které prokážou nadšení a nadání. "Je to první zkoušení ovládání motokár s motory a nejnižším obsahu 50 kubických centimetrů. Postupné sbírání zkušeností a snaha dostat do krve správné návyky za volantem. Opakování dělá mistra a tak je nutné hodně jezdit, testovat, zlepšovat časy, ale také pronikat do teorie, pochopit fungování techniky, učit se sportovní řády. Pak už jsou tu první závody ve školních kategoriích a pokud možno postupný jezdecký růst. Podle výsledků a věku pak přichází přechod do vyšších a rychlejších kubatur. Máme už desítky absolventů, kteří získali mistrovské tituly," vysvětlil trenér.

Motokárové místrovství republiky, které se jede zároveň jako Pohár Autoklubu České republiky pod názvem Chzech Kart Open, o několik termínů přišlo, ale nyní už existuje provizorní kalendář a podle něj by se mělo poprvé odstartovat 18. - 19. července v Kartareně Cheb. Odjet se má celkem pět závodů na okruzích v Třinci, Písku, Vysokém Mýtě a sezóna skončí poslední víkend v září opět v Chebu. Barvy mostecké stáje bude hájit celkem 15.jezdců z České republiky i ze zahraničí a mezi nimi je určitě dobré připomenout jména Matvej Sonkin, Tomáš Slípka, Sebastien Šťastný, Tomáš Novák, Jirka Svoboda a Standa Kohout. Tito školáci v předchozích sezónách dosáhli v celkovém hodnocení mistrovských titulů, anebo dalších velkých úspěchů v podobě druhých a třetích míst. "Dá se mluvit o tom, že v každé z kubatur třeba mezi třiceti soupeři končí naši frekventanti v první desítce. To nám dokazuje, že ve výchově dětí jdeme dobrým směrem. Zbývající čas do prvních závodů chceme samozřejmě využít k intenzivnímu trénování, protože dlouhá pauza bude i u těch nejlepších asi hodně poznat. Osvědčené návyky se ale rychle vrací a věřím tomu, že se dál budeme držet na špičce," řekl trenér.

Dá se mluvit o tom, že motorsport zažil dosud nepoznaný otřes, stejně jako všechna ostatní odvětví a vlastně celá republika a svět. V současnosti se naštěstí situace pamalu vrací do normálu. Členové HKC Racing Teamu budou rádi, když fanoušci zachovají stáji svou přízeň i nadále.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com