Hned v první závodě Adam Kout vítězí. Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1

etina English Rusky

Hned v první závodě Adam Kout vítězí. Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1 Constructors F1

Hned v první závodě Adam Kout vítězí.

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 7.5.16 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2016

Adam Kout zvítězil v první jízdě otevřeného francouzského mistrovství superkartů v Zandvoortu. Navázal tak na svůj triumf z páteční kvalifikace.

„Musím to zaklepat, ale zatím všechno běží jako po drátku,“ pochvaloval si po trénincích jezdec prachatického týmu MS Kart. „Žádné závažné technické problémy jsme neřešili. Pochopitelně, kára je ještě dost syrová a je potřeba ji doladit. Trochu víc se hřeje motor, ale snad bude v pořádku.“

První část kvalifikace absolvoval Adam na nových pneumatikách a ani si je příliš nesjel, protože k dosažení špičkového času mu stačila čtyři kola. Na tento výkon nikdo ze soupeřů neměl, takže si ve druhé kvalifikační seanci mohl dopřát luxus obout použité gumy.

Závod zahájil úřadující mistr Evropy podle svého zvyku opatrněji: „Odjel jsem v čele, ale do zatáčky po startu jsem nešel kvůli studeným kolům úplně naplno, takže mě předjel Marcel Maasmann.“ Nizozemec se z vedení těšil dvě kola, jenže pak tlak českého reprezentanta neustál a následně začal rychle ztrácet. S Koutem tak udržel jakžtakž krok až do cíle jen Peter Elkmann, zatímco Andreas Jost odpadl ze třetí pozice v závěrečném okruhu. „Docela mě překvapilo, že mě Peter ve druhé půlce nestahoval, protože jsem zvolnil kvůli přehřívajícím se brzdám a víc zpomaloval pomocí motoru. Ukazuje se, že budeme ještě muset upravit přívod vzduchu k chlazení předních brzd. Teď nás každopádně čeká výměna brzdových destiček, které jsou úplně spálené,“ uvedl Adam Kout.

Druhá jízda je na programu dnes v 18.30 hodin.

 

Výsledky 1. závodu:

1. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA)

2. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM, +4,027)

3. Julien Goullancourt (F, Anderson/DEA, +24,206)

4. Marcel Maasman (NL, Anderson/VM, +24,284)

5. Yannick de Brabander (B, MS Kart/VM, +24,331) 

Galerie

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com