Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích Janík, Motorsport , TCR, F1, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích Janík, Motorsport , TCR, F1, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Kateřina Ťuková, Janík Motorsport | 20.3.23 | Aktuálně

Hyundai Janík Motorsport 2023

Tým Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích, čímž bude pokračovat jeho úspěšná spolupráce se značkou Hyundai. V šampionátu TCR Eastern Europe představí hned tři TCR speciály Hyundai Elantra N. Sestava týmu bude zčásti stejná jako v loňské sezóně.

1

Východoevropský šampionát TCR je pro Hyundai Janík Motorsport známým prostředím. V roce 2022 tu vyhrál titul mezi týmy a v absolutním pořadí závodníků obsadil díky Petru Semerádovi druhé místo. A talentovaný závodník, jehož specializací je v posledních letech hlavně rally, figuruje v týmové sestavě i pro rok 2023. Nepojede ale celý šampionát. Sedačku v Hyundai Elantra N TCR by měl mít pro sebe rezervovanou na vybrané závody. “Půjde určitě o to se dobře svézt, pokusit se udělat dílčí výsledky ve velmi silné konkurenci a případně pomoci týmu a jezdcům se získáváním bodů,” říká Petr k další sezóně v čisté stopě.

2 

O volant jedné z týmových Elanter se bude dělit s bývalým výborným formulovým a motokárovým závodníkem Adamem Koutem, který má na svém kontě mimo jiné titul ve švýcarské Formuli Renault. Teď se těší na svůj závodnický comeback po více než třech letech, kdy se věnoval pracovním povinnostem. “Vzhledem k tomu, že v naší rodinné firmě mám na starosti značku Hyundai, jsem moc rád, že mám možnost startovat právě s Elantrou N TCR. Moc se těším na spolupráci s týmem Janík Motorsport, který má mnoho zkušeností ve třídě TCR a věřím, že to bude spolupráce úspěšná,” vypráví nový člen týmu.

3 

Dalším jménem pro rok 2023 je Maťo Homola, pro kterého to bude třetí rok v týmu Janík Motorsport a druhý za volantem Hyundai Elantra N TCR. Zatímco v roce 2022 závodil v TCR Europe, letos to bude právě TCR Eastern Europe. Maťo je jednoznačně nejzkušenějším týmovým závodníkem se zkušenostmi mimo jiné z FIA ETCC a WTCR. “Mým cílem je postup na TCR World Finals v lednu 2024 a dobrými výsledky v TCR Eastern Europe se mi to může podařit. Ikdyž konkurence bude určitě velká, chci šampionát vyhrát,” nechává Maťo nahlédnout do svých ambicí.

Janík

Roli týmového benjamínka bude naopak plnit polský mladíček Carlo Czepiel. Brzy osmnáctiletý člen Orlen týmu přichází do Janík Motorsport z motokár a těší se na svůj první rok v plechovém autě. “Vždycky závodím, abych vyhrál. Uvědomuji si, že budu nováčkem, a přistupuji k závodům s pokorou. Mým cílem je, aby všichni v paddocku po sezóně věděli, kdo je Carlo Czepiel,” neskrývá ambice polský teenager.

Motorsport  

Novou sezónu v TCR Eastern Europe netrpělivě vyhlíží i majitel týmu Václav Janík: “Tím, že jsme loni vyhráli v bodování týmů a byli druzí v jednotlivcích, tak naše ambice jsou ty nejvyšší. Jedeme proto, abychom minimálně obhájili loňské úspěchy a napravili to, co nám loni „uteklo“.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com