Hyundai Motor Czech podporuje tým Janík Motorsport Hyundai, Motorsport, Janík, | Constructors F1

etina English Rusky

Hyundai Motor Czech podporuje tým Janík Motorsport Hyundai, Motorsport, Janík, | Constructors F1 Constructors F1

Hyundai Motor Czech podporuje tým Janík Motorsport

Milan Marušák/ Janík Motorsport | 6.8.21 | Aktuálně

Janík Motorsport 2021

Značka Hyundai se stává partnerem závodního týmu Janík Motorsport, který jako první český tým startuje v rámci prestižní okruhové série TCR Europe s dvojicí vozů Hyundai i30 N TCR.

1

V uzavření lokální spolupráce s týmem Janík Motorsport se odráží bohaté aktivity značky Hyundai v rámci motoristického sportu po celém světě. Na pomyslném vrcholu je mimo jiných také tovární tým Hyundai Motorsport, úřadující šampion týmové soutěže WRC - Mistrovství světa v rallye a účastník šampionátu WTCR.

„Nejen díky naší sportovní divizi N a modelům i20 N, i30 N a Kona N je jasné, jak důležitou součástí DNA značky Hyundai motorsport je. Spojení se silným a úspěšným domácím týmem je pro nás v tomto směru logickým krokem a jsme velmi rádi, že si naše sportovní modely oblíbili i profesionálové,“ říká marketingový manažer Hyundai Motor Czech Jan Przyczko.

Tým Janík Motorsport s pětadvacetiletou historií v motorsportu, jejíž počátky se psaly v závodech do vrchu, si v této disciplíně dokázal připsat řadu úspěchů, včetně několika titulů mistra Evropy a mistra republiky. V okruhovém závodění se tým pohybuje více než 5 let a své úspěchy zde sbírá se sportovními prototypy (LMP3, Norma M20FC) v rámci kategorie D5.

Tým s podporou juniorského programu Hyundai Motorsport reprezentuje Jáchym Galáš, který je zároveň i členem projektu pro mladé jezdce pod hlavičkou Autoklubu České republiky – ACCR Czech Talent Team. Druhým talentovaným a velmi zkušeným jezdcem je slovenský Maťo Homola.

„Velmi si vážíme důvěry importéra značky Hyundai a jsme rádi, že můžeme spolupracovat s touto progresivní značkou, která díky svým technologiím a inovacím vyniká jak v motorsportu, tak v segmentu sportovních vozů. Tato spolupráce skvěle podtrhuje naši existující spolupráci s výrobním závodem Hyundai v Nošovicích a s továrním týmem Hyundai Motorsport sídlícím v německém Alzenau,“ uvedl majitel týmu Václav Janík.

Smlouva je v úvodní fázi uzavírána na jeden rok. Logo značky Hyundai bude zdobit jak závodní speciály i30 N TCR, tak závodní kombinézy, doprovodný servisní kamion a další místa, tým Janík Motorsport do svých služeb mimo jiné získává i v moravskoslezských Nošovicích vyráběné sériové vozy i30 N a Tucson.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com