Jan Kopecký zakulatil počet vítězství na Bohemce na 10 Jan Kopecký, Agrotec , Škoda Fabia, Rally, Evo, F1, formule 1, constructors | Constructors F1

etina English Rusky

Jan Kopecký zakulatil počet vítězství na Bohemce na 10 Jan Kopecký, Agrotec , Škoda Fabia, Rally, Evo, F1, formule 1, constructors | Constructors F1 Constructors F1

Jan Kopecký zakulatil počet vítězství na Bohemce na 10

Agrotec Škoda Rally Team /Press | 14.7.22 | Aktuálně

Jan Kopecký - Bohemka 2022

Posádka Agrotec Škoda Rally Teamu Jan Kopecký – Jan Hloušek s vozem Škoda Fabia Rally2 evo zvítězila i na Rally Bohemia. Díky velmi špatné volbě pneumatik v nedělní ranní sekci k tomu ale vedla trnitá cesta a také odstoupení soupeřů.


1

Rally Bohemia letos nabídla klasické rychlostní zkoušky s jednou novinkou, kterou byla rychlostní zkouška Zvířetice. Ta byla z velké části šotolinová a přímo se nabízelo, že oba její průjezdy v neděli budou rozhodující pro celkové výsledky.

Soutěž začala páteční zkoušku na okruhu v Sosnové, kde si na své přišli hlavně diváci. Od soboty už se jelo na tradičních rychlostních zkouškách a na Jan Kopecký už stejně tradičně sváděl souboje o desetinky s Václavem Pechem. Boj byl tak těsný, že je po sobotě dělilo pouhých sedm desetin vteřiny v neprospěch Jana Kopeckého. Filip Mareš pak z třetího místa ztrácel něco málo přes 20 vteřin. Mělo se tedy rozhodnout v neděli.

2

Jan Kopecký ale hned v neděli ráno udělal velkou chybu při výběru pneumatik. „Měl jsem informace, že po nočních deštích jsou tratě mokré. Neodhadl jsem, že budou tak rychle osychat a nechal na auto nasadit pouze „mokré“ pneumatiky. Byla to velká chyba, tratě opravdu rychle vyschly. Nepamatuji si, že bych kdy udělal tak špatnou volbu pneumatik. Toto rozhodnutí beru pouze a jen sebe.“

Nedělní ranní sekce se tak změnila jen v boj o minimalizaci ztrát. Václav Pech musel po technických problémech odstoupit, Filip Mareš ale díky výbornému výkonu a správné volbě pneumatik přijel do poledního servisu s náskokem 8,6 vteřin na druhého Jan Kopeckého.

V servisu Jan Kopecký mohl konečně přezout na suché pneumatiky a pokusit se ještě zabojovat o celkové prvenství v závěrečných třech rychlostních zkouškách. První dvě vyhrál a stáhl ztrátu na 2,5 vteřiny. Rozhodnout tedy měly právě zrádné Zvířetice.

2

Souboj se bohužel rozhodl už na trati, kdy pro technickou závadu smolně odstoupil i Filip Mareš. Jan Kopecký tak na Rally Bohemia zvítězil o více než půl minutu před rakouským jezdcem Simonem Wagnerem a desátým absolutním vítězstvím na Bohemce potvrdil pozici nejúspěšnějšího jezdce v její historii.

„Z vítězství mám samozřejmě radost, ale za tu špatnou volbu pneumatik si musím sypat popel na hlavu. Škoda, že ten závěrečný souboj s Filipem Marešem nerozhodly stopky v cíli. Tentokrát jsme měli i štěstí v podobě odstoupení našich největších soupeřů. Jak Václavovi, tak Filipovi musím poděkovat za krásné souboje. Velký díl znovu patří mému týmu, rodině, fanouškům a všem partnerům. Uvidíme se na Barumce,“ uzavírá hodnocení soutěže Jan Kopecký.

Dalším startem Agrotec Škoda Rally Teamu bude právě Barum Czech Rally Zlín o posledním srpnovém víkendu.

Poděkování za podporu patří všem partnerům Agrotec Škoda Rally Teamu - AGROTEC a.s., MOL Česká republika, Škoda Auto, Pirelli, EVROmat a.s., Franco Real Estate, Matador, Artifex a Uniprint.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com