Janík Motorsport opět o level výše! Václav Janík, FIA CZ,Red Bull, Ring, Hungaroring, | Constructors F1

etina English Rusky

Janík Motorsport opět o level výše! Václav Janík, FIA CZ,Red Bull, Ring, Hungaroring, | Constructors F1 Constructors F1

Janík Motorsport opět o level výše!

Pavel Malý, Janík Motorsport/foto M.Frýba | 23.3.18 | Aktuálně

Janík Motorsport 2018

Václav Janík se těší na sezónu aneb Janík Motorsport opět o level výše!

Janík

Exklusivní novinka v režii Janík Motorsport a Nutrend Racing rozbouřila hladinu českého motorsportu, šternberský tým totiž v úvodu letošní závodní sezóny představil sportovní prototyp - speciál Norma M30 LMP3! V tradičních červenobílých bojových barvách bude tento karbonový sportovní prototyp připraven do bojů na evropských okruzích, kam ho tým v letošním roce plánuje nasadit.

Čistokrevný okruhový speciál spadající do stále populárnější kategorie LMP3 (LMP = Le Mans Prototype) je určen pro vytrvalostní závody a od letošního března jeden takový „stájí“ u týmu Janík Motorsport.

Tým se tak rozhodl povýšit svoje okruhové působení do vyšší kategorie, což bylo logickým vyústěním loňské sezóny, kdy tým kraloval v domácím šampionátu ve sprintových i vytrvalostních kláních v rámci divize 5.

„Rozhodli jsme se povýšit působení našeho týmu na okruzích. Po dvou absolvovaných sezónách s dvoulitrovým prototypem Norma M20FC, kdy jsme dominovali českým okruhům, jsme s našimi partnery zrealizovali nový projekt, který odstartoval pořízením TOP techniky - nejmodernější specifikace LMP3. Pro lajka je jednoduché tento speciál charakterizovat jako vůz, u kterého byly využity při vývoji poslední hi-tech technologie a tento vůz, jak napovídá i jeho zkratka v názvu LMP, je primárně určen k vytrvalostním závodům typu Le Mans,“ představil projekt Václav Janík, který bude novinku v letošním roce pilotovat společně s jeho loňským jezdeckým kolegou Tomášem Koreným.

1

Při představení vozu partnerům a příznivcům týmu byly poodhaleny i konkrétní plány pro letošní sezónu. Stejně jako v předešlém roce bude Nutrend Racing dělit své síly mezi okruhová a vrchařská klání, kdy v obou případech bude tým startovat za český národní tým. Mezi vrchaři bude tým usilovat opět o zisk evropského poháru FIA v rámci Mezinárodního vrchařského cupu a na okruzích bude nasazovat své vozy v rámci FIA CEZ - Šampionátu FIA - Zóny střední Evropy. Letošní rok bude o učení, jak pro jezdce, tak pro týmové inženýry a mechaniky. S prototypy Norma má tým bohaté zkušenosti a tak se nebojí vstoupit hned v premiérové sezóně do bojů v evropské konkurenci: „Díky loňským výsledkům, jsme byli nominováni do reprezentačního týmu pro okruhové závody. Této příležitosti využijeme a pojedeme s Normou M30 LMP3 v rámci středoevropské zóny. Tratě většinou známe, jede se i na slavném Hungaroringu či Red Bull Ringu. Chybět nebude samozřejmě domácí Brno či blízký Slovakiaring. Máme v plánu i velkou porci testování, ať nasbírá celý tým co nejrychleji potřebné zkušenosti. Pro všechny je nový vůz velká výzva. Pokud to půjde, rádi bychom LMP3 představili i domácím fanouškům ve Šternberku, ale to je zatím jen tajné přání,“ konkretizoval působení týmu v letošním roce týmový manager Pavel Malý.  

2 

Při samotném představení nového vozu Norma M30 LMP3 se role kmotrů ujali Richard Zedník, majitel Nutrend D. S., a člověk nejpovolanější- komentátor slavného závodu Le Mans, motoristický novinář a fotograf Martin Straka. Křest proběhl již na bojově zbarveném závodním stroji a při představení M30-ky zazněly i parametry, kterými vůz disponuje. Normu pohání osmiválcový motor Nissan o objemu 5 litrů a výkonu 420 koňských sil. Nezávislé zavěšení všech kol zajišťuje spojení 18-ti palcových kol ke karbon-kevlarovému krytému monokoku, který má bezpečnostní atestaci dle specifikace FIA. Šestipístkové brzdy mají za úkol brzdit celkovou hmotnost vozu 900 kg.

První zkušenosti s novým strojem bude tým získávat při testování na brněnském okruhu poslední týden v březnu, na které naváže úvodním podnikem FIA CEZ na Hungaroringu o měsíc později.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com