Jednou v roce se pozornost všech fanoušků závodů do vrchu z celé Evropy soustředí do našeho malebného Šternberka. Janík Motorosport, IHCC, FIA, Nutrend, Racing | Constructors F1

etina English Rusky

Jednou v roce se pozornost všech fanoušků závodů do vrchu z celé Evropy soustředí do našeho malebného Šternberka. Janík Motorosport, IHCC, FIA, Nutrend, Racing | Constructors F1 Constructors F1

Jednou v roce se pozornost všech fanoušků závodů do vrchu z celé Evropy soustředí do našeho malebného Šternberka.

Kateřina Ťuková, Janík Motorsport | 6.6.23 | Aktuálně

Vrchy - ecce Homo - Šternberg 2023, Janík Motorsport

Vydařený vrchařský svátek Ecce Homo 2023

Závod Ecce Homo je stálicí nejen kalendáře Mistrovství České republiky, ale i Mistrovství Evropy, což z něj dělá motoristický svátek, který přiláká do Šternberka každý rok tisíce příznivců kopcového závodění.

Janík

A protože se trať závodu klikatí nedaleko od týmových garáží ORLEN Janík Motorsport, chybět na startu je pro náš tým jednoduše nemyslitelné. Nahánět desetinky na své soupeře na jedné z nejobtížnějších tratí Mistrovství České republiky, ale i Mistrovství Evropy, se vydala kompletní letošní sestava doplněná o Karla Hubáčka, jehož čekal návrat po čtyřleté pauze.

2

Program byl rozdělen na dvě sobotní tréninkové jízdy a dvě nedělní závodní. Naši závodníci ukázali rychlost už první den. Jaromír Malý a Karel Hubáček se ve svých skupinách umístili na šestých místech. Jiří Svoboda, David Dědek a Václav Janík dojeli každý na třetím místě ve své třídě v rámci MČR. Poslední dva jmenovaní se přihlásili i do Mistrovství Evropy, kde Václavu Janíkovi patřilo po sobotě páté místo, David Dědek svou třídu v rámci ME dokonce vyhrál.

3 

To hlavní se na bezmála osmi kilometrech adrenalinové trati šternberského závodu odehrávalo v neděli. Karel Hubáček zopakoval své umístění ze soboty a dojel ve skupině jako šestý. Ostatní závodníci si dokázali každý o jednu příčku polepšit. Jaromír Malý tedy dojel pátý a Jiří Svoboda, David Dědek a Václav Janík si vyjeli stříbrné medaile v rámci MČR. V závodě Mistrovství Evropy Václav Janík i David Dědek zopakovali sobotní výsledky, Václav dokončil na pátém místě, David znovu vyhrál svou skupinu.

Vrchol vrchařské sezóny máme tedy úspěšně za sebou. Ruch v týmových garážích ale ani na moment neutichne. Už o nadcházejícím víkendu odjíždí TCR sekce na další závodní víkend TCR Eastern Europe na Slovakia Ring.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com