Jezdci Buggyra Academy bojovali na dvou frontách. Z Nürburgringu vezou cenná vítězství Buggyra Zero Mileage Racing, 2023, | Constructors F1

etina English Rusky

Jezdci Buggyra Academy bojovali na dvou frontách. Z Nürburgringu vezou cenná vítězství Buggyra Zero Mileage Racing, 2023, | Constructors F1 Constructors F1

Jezdci Buggyra Academy bojovali na dvou frontách. Z Nürburgringu vezou cenná vítězství

Buggyra Press | 17.7.23 | Aktuálně

Buggyra Akademy

Sedm jezdců v akci, tři triumfy, celkem pět pódiových umístěn a nasbírané další cenné zkušenosti. To je víkendová bilance závodníků Buggyra Academy, kteří bojovali v závodech francouzského šampionátu tahačů na okruzích a mezinárodního mistrovství ČR v motokárách.

1

„Opět se potvrdilo, že myšlenka založit v rámci týmu Buggyra ZM Racing líheň mladých nadějí je velmi dobrý nápad. Každý tým sní o tom, že by měl bohatou základnu talentovaných jezdců, ze kterých si může vybírat pro své elitní projekty. Především výkony Téa Calveta ve francouzském truckovém mistrovství jsou důkazem toho, že Buggyra takovými skvělými nadějemi disponuje. A další se rodí v motokárách, kde musím ocenit i aktivní zapojení Adama Lacka," uvedl šéf komunikace Buggyry Jan Kalivoda.

2

Tři vítězství ze čtyř startů
Piloty Buggyra Academy France čekala výzva v podobě třetího podniku francouzského šampionátu tahačů na okruzích. „Výlet“ do Německa na slavný Nürburgring přinesl krásné leč tvrdé souboje a posílení pozice jezdců i týmu na čele seriálu. Ze čtyř bodovaných jízd kralovala Buggyra hned ve třech, které vyhrál Téo Calvet. Na stupně vítězů vystoupal v úvodním závodě také Raphaël Sousa, který tak pojistil double Buggyry. José Sousa na německé trati letos poprvé okusil „bednu“, vybojoval třetí místo v poslední víkendové jízdě. Celou Grand Prix sice vyhrál Thomas Robineau s MANem, ale Téo skončil o pouhé dva body druhý. Raphaëlu Sousovi patřila celkově třetí příčka. Ale co je hlavní, Téo Calvet (150 b.) navýšil vedení v šampionátu na 27 bodů před Thomasem Robineauem. Raphaël Sousa na třetím místě má o pouhé dva body méně, José Sousa je celkově desátý. Navíc Raphaël Sousa je suverénním lídrem kategorie Junior. „Byly to velmi náročné závody plné kontaktů. Jezdilo se za různého počasí. Nejdřív na Nürburgring dopadaly kapky deště, pak zase bylo vedro. Navíc pořadatelé změnili ustálený časový rozvrh závodů. První se jel už v pátek, druhý v sobotu a zbývající dva v neděli. Ale celý tým udělal obrovský kus práce. Celkově to byl pro nás další skvělý víkend: Téo si upevnil vedení, José se postavil poprvé na stupně vítězů, Raphaël Sousa vede hodnocení nováčků a Buggyra Academy France vládne i hodnocení týmů,“ řekl spokojeně šéf Buggyra Academy France Fabien Calvet.

3

Téo Calvet byl se svým výkonem na Nürburgringu spokojený. Mrzel ho jen třetí závod, v němž ho v posledním kole začalo zlobit turbo, takže se propadl na pátou pozici. „Celkově vzato to byl dobrý víkend. Měli jsme jen smůlu v první nedělní jízdě, když se rozbilo turbo. Tři vítězství ze čtyř závodů je ale skvělá bilance. Bylo skvělé potkat se znovu se soupeři, které znám ze závodů FIA ETRC a bojovat o body na nějaké evropské trati,“ řekl 21letý jezdec, který se už nyní těší na další podnik francouzského šampionátu, který se po letní pauze pojede první zářijový víkend na francouzském okruhu Charade.

Evropský šampion mechanikem
Ti nejmladší členové Buggyra Academy, motokáristé, bojovali o body v rámci českého open šampionátu na trati v rakouském Bruck an der Leitha. Čtveřice jezdců se utkala v tvrdé konkurenci několika desítek soupeřů. Členem týmu byl i evropský šampion v závodech tahačů na okruzích Adam Lacko. „Jsem tu jako mechanik,“ prohodil s úsměvem a dodal. „Máme za sebou pěkný, ale hodně náročný víkend. Panovaly tropické teploty a to se odrazilo na jezdcích i technice. Všichni závodníci se snažili a odvážíme si cenné zkušenosti, které jako Buggyra Academy potřebujeme.“ Adamova syna Nicolase Lacka potrápila v kategorii Easykart 60 technika a dokončil jen první finálovou jízdu, v níž obsadil 17. pozici. Do druhé nenastoupil, ale vše si vynahradil v superfinále, v němž vybojoval jedenáctou pozici. „Jsem rád, že se mi v první jízdě dařilo předjíždět. Pak nám ale kára nenastartovala, protože jsme měli problém s motorem a v druhém finále jsem nejel. V superfinále jsem startoval z 23. pozice. Dokázal jsem předjet řadu soupeřů, z čehož mám velkou radost,“ uvedl pokračovatel rodinné závodnické tradice. Nováček v nejvýkonnější kategorii KZ2 Matyáš Puršl bojoval, co to dalo, ale v prvních dvou finálových jízdách to na lepší umístění než v závěru druhé dvacítky nestačilo. V superfinále do toho po nezdařeném startu šlápl a vybojoval dvanáctou příčku. „Trať byla ve výborné kondici. Nejvíc se mi do paměti vryl start superfinále. Ten se mi moc nepovedl, zůstal jsem stát. Musel jsem skoro půlkolovou ztrátu, ale myslím, že jsme to nakonec zvládl docela dobře,“ sdělil mladý jezdec. Filip Nedoma v pohárové kategorii ROK GP obsadil třetí místo v měřeném tréninku. Toto umístění v první finálové jízdě ještě o jednu pozici vylepšil. Neztratil se ani v druhém finále, kde mu patřila pátá pozice. V superfinále si pak vyjel konečnou šestou příčku. V kategorii OK junior hájil barvy Buggyra Academy Michael Hlaváček. První jízdu nedokončil, v té druhé vybojoval o pouhých 144 tisícin sekundy devátou pozici. V superfinále pak zabojoval a posunul se na šestou příčku.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com