K double chybělo málo - Adam Kout získal druhé místo Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1

etina English Rusky

K double chybělo málo - Adam Kout získal druhé místo Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1 Constructors F1

K double chybělo málo - Adam Kout získal druhé místo

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 8.5.16 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2016

Adamu Koutovi jen o vlásek uniklo prvenství v druhé jízdě otevřeného francouzského mistrovství superkartů na nizozemském okruhu Zandvoort. V posledním kole ho zradila převodovka.

Po startu se český reprezentant držel na třetí příčce za domácím Marcelem Maasmanem a Peterem Elkmannem z Německa. Na konci prvního kola v jedné ze zatáček Maasmanovi na chvíli „odešel“ výkon, zpomalil a těsně za ním jedoucí Elkmann už nestačil zareagovat. Ze vzájemné kolize nejvíce profitoval právě Kout, který oba soupeře objel a dostal se do čela.

Za něj se zavěsil francouzský závodník Julien Goullancourt a časem se dotáhl i Maasman. Shodně těžili z toho, že Adamova motokára nebyla v optimální kondici. „Od počátku neměl motor potřebné otáčky, přehříval se. Goullancourt to na mě několikrát zkusil, ale pokaždé jsem ho odrazil. Bohužel v závěrečném kole jsem najednou nedokázal zařadit trojku. Škoda, už jsem doufal, že pozici uhájím,“ posteskl si mistr Evropy z roku 2015.

Těžké chvilky prožíval také šéf Koutova týmu MS Kart Milan Šimák: „Vůbec to nejelo podle mých představ, ale je pravda, že technika nefungovala prakticky nikomu. Vinu přičítám dráze, která byla po předchozí automobilové dvanáctihodinovce tak silně znečištěna, že se na ní v podstatě nedalo závodit. V příštích čtrnácti dnech nás čeká spousta práce, abychom byli na úvodní podnik ME v Ledenonu stoprocentně připraveni. Hlavně musíme udělat něco s chladiči, jejich současný tvar se neosvědčil.“

 

 

Výsledky 2. závodu:

1. Julien Goullancourt (F, Anderson/DEA)

2. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA, +1,261)

3. Marcel Maasman (NL, Anderson/VM, +1,546)

4. Yannick de Brabander (B, MS Kart/VM, +5,365)

5. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM, +22,866) 

Galerie

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com