Kdy bude Chareles Leclerc mistrem světa ve formuli 1 aneb moje reakce na prohlášení pana J.Todta "Leclerc è un campione. Gli manca ancora qualcosa, ma l'avrà presto" J.Todt, Ch.Leclerc, gazetta, Scuderia Ferrari. | Constructors F1

etina English Rusky

Kdy bude Chareles Leclerc mistrem světa ve formuli 1 aneb moje reakce na prohlášení pana J.Todta "Leclerc è un campione. Gli manca ancora qualcosa, ma l'avrà presto" J.Todt, Ch.Leclerc, gazetta, Scuderia Ferrari. | Constructors F1 Constructors F1

Kdy bude Chareles Leclerc mistrem světa ve formuli 1 aneb moje reakce na prohlášení pana J.Todta "Leclerc è un campione. Gli manca ancora qualcosa, ma l'avrà presto"

Miroslav Sanytrák, foto: www.activepictures.cz | 29.9.22 | Komentáře - M.Sanytrák 2022

Scuderia Ferrari a J.Todt,

Charles Leclerc k výhře v seriálu formule 1 potřebu tři zdánlivě“jednoduché“ věci .

  • Monopost formule 1 Ferrari a odpovíádající mechaniky, kteří nedělají chyby. Dokonalý servis při výměně gum.
  • Bezchybné vedení a strategický plán během každé grand prix a trochu štěstí .
  • Kouče/ mentora, který odstraní určité věci jeho myšlení a To myšlení změní. Jak a kdy a proč nebudu říkat. Bohužel „západní“  mentoři tohle neznají.

Etalonem pro mne je hvězdný tým Scuderia Ferrari doby Michaele Schumachera, ten  je pryč. Tu dobu jsem sledoval hodně pečlivě, měl jsem přímé zprávy z týmu, byla to krásná doba a tvrdě řízená, disciplínou, stokrát vše prověřené. Když se něco nepodařilo, šlo se po změně a okamžitě se vše řešilo.
V rámci www.climberf1.com jsem nestranným člověkem a fandím všem, srdcem jsem Ferrari. Velmi si vážím týmů, které nás pozvali na předání ceny Skokan roku F1, prvním byl Red Bull a to jim do smrti nezapomenu. Naopak Ferrari byl prvním kdo nás nepozval ( covvid nebyl) a cena pro Kimiho je doma ve skříni v Unhošti. Dost mne To rozlobilo.

Co ještě v současné chvili chybí týmu Ferrari je hlavně pokora, disciplína a tvrdé vyvozování následků chyb. Podle řeči těla,  kterou sleduji bedlivě ač nejsem na grand prix vidím v očích vedení týmu stres, jiný stres než mají jiní a to je špatně. Domnívám se, že něco brání šéfovi týmu k rozhodování, že si prostě neumí „bouchnout do stolu“. Domnívám se však , že je Mattio v  současné době opravdu mužem na svém místě. Mattio Binotto se vypracoval a od 7.1. 2019 , kdy byl uveden do funkce udělal obrovský kus práce nejen v týmu, ale především na sobě.

Mercedes AMG Petronas F1 vše má, bohužel jim nejde monopost, to už někdy bývá.
Red Bull Racing má vše a navíc monopost je v super kondici jako v době vítězství Sebastiana Vettela a jestli Ferrari a Mercedes nepřidají, bude to tak i v roce 2023.

A ještě nakonec jedna věc. Vážený pan John Elkan ve vší úctě, by si měl odpustit veřejně podrážet nohy svému šéfovi týmu, tím mu moc nepomůže, to je prostě špatně. V tom se také Ferrari liší od ostatních - vysokou arogancí. Dost mne to mrzí. Míra arogance je neměřitelná , u Scuderia Ferrari je však na maximu, dá-li se to tak říci . No a  s tím právě souvisí pokora, o které jsem už mluvil.

To za doby hvězdného týmu pod vedením J.Todta prostě nebylo.
Povzdechnu si :  škoda že "staří pání" Luca di Montezemolo a Jean Todt nejsou poradci u Scuderia Ferrari.

Řeč těla pana J.Todta je jasná, to pozná každý, že se zde zamýšlí nad nějakou situací, ale je zde ještě něco víc a to neprozradím, zeptejte se mne na email: mirek@miroslavsanytrák.cz 

1

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com