Kola Kola | Constructors F1

etina English Rusky

Kola Kola | Constructors F1 Constructors F1

Kola

Matúš Vereš/Nitra ATGtech | 31.3.18 | Kola 4x4

4x4 Land Rover ve školách 2018

Kolesá

Logo

 

Na našom modeli autíčka sme sa rozhodli zmeniť pôvodné kolesá za nové- vlastnoručne vyrobené. Rozhodli sme sa ta pretože sme chceli kolesá, ktoré by boli dizajnovo krajšie, vlastnoručne vyrobené a taktiež ťažšie.  Rozhodli sme sa taktiež ponechať si pôvodné pneumatiky. Dezén pôvodných pneumatík  najlepšie vyhovuje na tento typ auta čo sa týka priľnavosti a záberu.

Chceli sme kolesá, ktoré by boli dizajnovo krajšie, vlastnoručne vyrobené a taktiež ťažšie. 

Ako materiál sme zvolili dural. 

Výrobný proces zahrňoval tieto úkony:

  • Rezanie polotovaru
  • Sústruženie na CNC sústruhu HAAS
  • Sústruženie na klasickom univerzálnom

hrotovom sústruhu SV-18RA

  • Frézovanie na CNC frézovačke HAAS MiniMill
  • Frézovanie na malej CNC frézovačke

Pri sústružení a frézovaní na CNC strojoch sme si sami napísali potrebné programy pre obrábanie v rámci nášho študijného odboru CNC programátor. Rovnako sme sami (pod dozorom majstrov) aj sami vyrábali disky na týchto strojoch ako aj na klasickom sústruhu.

Na tvorbu 3D modelu a technického výkresu sme použili program SOLID Works. Po vytvorení modelu a technického výkresu sme sa pustili do výroby. Výroba sa začala narezaním vhodne veľkých polotovarov. Po narezaní polotovar upol do skľučovadla klasického sústruhu SV-18RA a zarovnalo sa čelo. Ďalej sa sústružilo na CNC sústruhu HAAS.Sústružilo sa na potrebný priemer, sústružil sa zápich a následne sa upichol materiál. Následne sa na sústruhu SV-18RA pomocou vnútorného noža vysústružilo vnútorné vybranie a čelný zápich a navŕtala sa stredová diera. 

Na CNC frézovačke HAAS sa frézovali vybrania, ktoré diskom dodávajú ich vzhľad. Následne sa do diskov frézovali šesťhrany, ktoré sú potrebné na zavesenie a hnanie. Po dokončení diskov sa na ne ešte navŕtali diery a narezali závity pre skrutky, ktoré k diskom pripevňujú prírubu, ktorá bráni vyzutiu pneumatiky.

 

 

https://www.facebook.com/atgtechnitra/

Zde si můžete sáhnout PDF

Zde si můžete sáhnout PDF

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com