Kout si veze z Francie první a druhé místo Adam Kout,MS Kart, Le Mans, superkart | Constructors F1

etina English Rusky

Kout si veze z Francie první a druhé místo Adam Kout,MS Kart, Le Mans, superkart | Constructors F1 Constructors F1

Kout si veze z Francie první a druhé místo

Marek Chvála/Sport -Press,spol. s r.o./ foto Vratislav Ondráček | 5.7.15 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2015

Adam Kout sice podlehl v první jízdě ME superkartů v Le Mans  Peteru Elkmannovi, ale v odvetě odvedl svému úhlavnímu soupeři porážku i s úroky. Navzdory tomu, že dojížděl s pochroumanou motokárou.

Předpověď počasí se vyplnila a nedělní úvodní závod se odehrál na mokrém asfaltu. Z bezpečnostních důvodů se proto začínalo za safety carem. Kout se usadil v čele, Elkmann se nicméně držel na dostřel, postupně se dotáhl a v osmém z dvanácti kol českého reprezentanta předjel. „Vypadalo to, že lépe trefil tlaky v pneumatikách,“ hledal příčinu neúspěchu šéf Koutovy stáje MS Kart Milan Šimák.

Ve druhém klání již na suchu za to Adam vzal od počátku: „V nájezdu do první zatáčky jsem zůstal nejdéle na plynu. Vedl jsem a snažil se ostatním ujet.“ To se mu dařilo náramně, v osmém kole už měl na Elkmanna náskok bezmála deset sekund. Jenže pak selanka skončila. „Dorazil jsem dva opozdilce, jeli vedle sebe. Chtěl jsem se před ně dostat po levé straně, ale jeden z nich mě asi neviděl a vrazil do mě,“ líčil kritické chvíle Kout. Jeho stroj proletěl úzkou únikovou zónou a zastavil se o zeď. „Měl jsem poškozené kolo, ohnutou tyč řízení. V tom okamžiku jsem si myslel, že končím.“ Přesto se nejen dokázal vrátit na trať těsně před dotírajícím Němcem, ale dokonce být rychlejší než on! „Neuvěřitelné“, kroutil hlavou Milan Šimák.

„Remíza“ na Bugattiho okruhu způsobila, že o titulu se definitivně rozhodne až při závěrečném podniku šampionátu v nizozemském Assenu 1. a 2. srpna.

 

Výsledky 1. jízdy

1. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM),  2. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA, +1,662), 3. Liam Morley (GB, Anderson/DEA, +19,648)

 

Výsledky 2. jízdy

1. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA), 2. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM, +2,445), 3. Liam Morley (GB, Anderson/DEA, +6,071)

 

Průběžné pořadí: 1. Elkmann a Kout 90, 3. Lilja (DK, PVP/PVP) 44, 4. Jost (D, Anderson/VM) 39, 5. Maasmann (NL, Anderson/VM) 39…

 

 

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com