Kout vede v poločase European Superkart Series Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1

etina English Rusky

Kout vede v poločase European Superkart Series Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1 Constructors F1

Kout vede v poločase European Superkart Series

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 9.5.15 | Aktuálně ze světa Superkart

Adam Kout obsadil v dalším pokračování European Superkart Series na okruhu v německém Oscherslebenu druhé a první místo. Upevnil si tím vedení v celém seriálu.

Ačkoliv pilot týmu MS Kart zajížděl v pátek nový motor a musel proto trochu krotit svůj temperament, dosáhl ve volném tréninku i obou kvalifikacích vždy nejlepšího času. Šéf stáje Milan Šimák a jeho mechanici se ale ani tak rozhodně nenudili. „Dolaďovali jsme ještě některé detaily, pracovali jsme také na podvozku,“ uvedl Adam.

Oba závody byly netradičně naplánovány na sobotní odpoledne. Program však značně narušila silná bouře, která se nad autodromem nedaleko Magdeburku přehnala. Superkartisté nicméně měli štěstí. Obě svá klání absolvovali na suchu, byť to druhé přišlo na řadu až večer.

V úvodní jízdě se Adam Kout dostal po startu okamžitě do čela a soupeřům se pozvolna vzdaloval. Největší hrozbu pro něj v této fázi představovali někteří málo zkušení opozdilci, kteří ho zdržovali při předjíždění o kolo. Ve finiši ale dala o sobě vědět jedna nectnost trati. „Oschersleben je kvůli svému charakteru vyhlášeným žroutem pneumatik. Také mně začaly rychle odcházet. Musel jsem zvolnit a v posledním kole se přede mě bohužel dostal Andreas Jost,“ líčil svoji smůlu český reprezentant.

V odvetě už neponechal nic náhodě, když opět stoprocentně využil výhody pole position. Druhého Petera Elkmanna si po celou dobu držel na distanc a nedovolil mu přiblížit se na méně než 1,5 sekundy. I díky tomuto vítězství se stal „poločasovým králem“ European Superkart Series.

Akout 

Výsledek 1. jízdy

1.         Andreas Jost (D, Anderson/VM)

2.         Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA)

3.         Daniel Hentschel (D, Anderson/DEA)

 

Výsledek 2. jízdy

1.         Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA)

2.         Peter Elkmann (D, MS Kart/VM)

3.         Andreas Jost (D, Anderson/VM)

 

Neoficiální průběžné pořadí po sedmi závodech:

1.         Kout 156, 2. Elkmann 139, 3. Jost 87…

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com