Kout versus Lorenzo, Brno 2015 Brno,Adam Kout, Lorenzo, | Constructors F1

etina English Rusky

Kout versus Lorenzo, Brno 2015 Brno,Adam Kout, Lorenzo, | Constructors F1 Constructors F1

Kout versus Lorenzo, Brno 2015

Sport-press,s.r.o. | 4.9.15 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart

Adama Kouta čeká repríza boje o titul mistra Evropy. O tomto víkendu opět zkříží zbraně s Peterem Elkmannem, tentokrát v European Superkart Series.

V průběžné klasifikaci tohoto seriálu zatím tovární jezdec prachatického MS Kartu vede s náskokem třinácti bodů na svého největšího soupeře. Oba i zde opanovali situaci do té míry, že čtyři jízdy před koncem už do jejich duelu nemůže zasáhnout ani třetí Andreas Jost, jenž za Adamem zaostává o propastných 109 bodů.

Objevil se však nečekaně jiný sok. Na Masarykově okruhu se představí Nizozemec Marcel Maasmann, který v kontinentálním šampionátu obsadil čtvrté místo a vyhrál první závod v Assenu. European Superkart Series se letos dosud neúčastnil a čáku na celkové prvenství si tudíž nemůže dělat, určitě ale bude chtít oběma hlavním favoritům náležitě znepříjemnit život.

Adam Kout

Adam Kout spolu se šéfem týmu Milanem Šimákem mají ovšem před očima ještě další cíl: „Chtěli bychom překonat rekordní čas na kolo pro motocykly, jehož na Masarykově okruhu před pár týdny dosáhl při velké ceně Jorge Lorenzo. Ten je 1:54,989. Nevíme, zda se nám to podaří, ale při testu minulý pátek, kdy kára ještě nebyla optimálně vyladěná, jsme zajížděli 1:58 a cítili, že je tam pořád rezerva. Prioritou pro nás nicméně zůstává co nejlepší výsledek v obou bodovaných jízdách.“

Program superkartů začne v sobotu 5. září již v 8.40 hodin volným tréninkem. Následovat budou dvě dvacetiminutové kvalifikace v 11, respektive 13.20 hodin. První závod, vypsaný na deset kol, odstartuje v 16.20 hodin. Odveta je naplánována na neděli 6. září v 10.55 hodin.

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com