Kout vyhrál European Superkart Series Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1

etina English Rusky

Kout vyhrál European Superkart Series Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1 Constructors F1

Kout vyhrál European Superkart Series

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 19.10.15 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2015

Adam Kout získal letos vše, co se dalo. Po titulu mistra Evropy mu nyní patří celkové prvenství i v European Superkart Series.

Rozhodl o tom předposlední závod tohoto seriálu, jehož dějištěm byl okruh v nizozemském Assenu. Po něm má český reprezentant na svého největšího soupeře Petera Elkmanna z Německa již nedostižný náskok 28 bodů.

Adam Kout

Továrního pilota prachatické stáje MS Kart čekal v sobotu náročný program, kdy musel absolvovat dvě kvalifikace i vlastní bodovanou jízdu. Dopolední seanci navíc poznamenal hustý déšť, takže o postavení na roštu se rozhodovalo až odpoledne. Kout si po suverénním výkonu zajistil pole position, jenže po příjezdu do boxů se ukázalo, že jeden z brzdových kotoučů na jeho motokáře je prasklý. Protože pořadatelé z obavy před tmou raději posunuli začátek závodu oproti původnímu časovému harmonogramu už na 17 hodin, byl to docela problém. Mechanici pod vedením šéfa stáje Milana Šimáka však jako už tolikrát předtím zvládli situaci s přehledem.

Z úvodní zatáčky po startu sice Adam vyjel až jako třetí, jenže vzápětí se dostal před Elkmanna a následně i před domácího Marcela Maasmanna. Pak už přišel ke slovu stejný scénář jako v řadě dřívějších klání. „Ujížděl jsem ostatním zhruba o sekundu na kolo, takže v cíli jsem měl na druhého Elkmanna k dobru dvanáct sekund. Kára skvěle držela, předchozí zásah na motoru nebyl vůbec poznat,“ pochvaloval si Kout. „Všichni jenom koukali, jak jsme jim to natřeli. Byla to paráda,“ přidal se zjevně spokojený Milan Šimák.

Zítřejší závod se začátkem v 10 hodin zřejmě opět ovlivní počasí: „Podle předpovědi by mělo začít zase silně pršet. Naštěstí už mohu jet bez nervů a chci si to užít,“ uvedl čerstvý šampion European Superkart Series.

 

Výsledky sobotního závodu:

1. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA)

2. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM)

3. Marcel Maasmann (NL, Anderson/VM)

 

Průběžné pořadí European Superkart Series:

1. Adam Kout 362, 2. Peter Elkmann 334, 3. Andreas Jost 178…

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com