Kvalifikace na grand prix formule 1 - Rakousko 2017 F1,Formule 1, construct, konstrukce, Rakousko, gran dprix | Constructors F1

etina English Rusky

Kvalifikace na grand prix formule 1 - Rakousko 2017 F1,Formule 1, construct, konstrukce, Rakousko, gran dprix | Constructors F1 Constructors F1

Kvalifikace na grand prix formule 1 - Rakousko 2017

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 8.7.17 | Komentáře - M.Sanytrák 2017

F1 2017

Pole position na zítřejší grand prix Rakouska drží Valtteri Bottas na Mercedesu. 

 

Nejkratší čas - pole position - Valtteri Bottas- za posledních 32 let. Za ním startuje S.Vettel a ze třetí pozice Lewis Hamilton. Co to znamená pro zítřejší závod?

 

Lewis Hamilton, když to bude možné , zvítězí, Valtteri jej pustí před sebe, to je úděl druhého piloty v týmu. Každý bod  Lewis Hamilton potřebuje, to tak prostě je a to je týmová režie. 


Pro penalizaci  za výměnu převodovky však startuje Lewis Hamilton až ze šesté pozice, bude to mít dost těžké  dostat se na první místo. Tým pro to však udělá všechno. Nebo dle sitauce nechá "hochy" závodit a Valtteri dostane možnost být první.  Sebastian Vettel však chce také vítezství a tým z Maranellea je závod od závodu silnější .

 

Postavení na strtu gran dprix formule 1 2017 

P. Jezdec Tým
1 Valtteri Bottas Mercedes
2 Sebastian Vettel Ferrari
3 Kimi Räikkönen Ferrari
4 Daniel Ricciardo Red Bull
5 Max Verstappen Red Bull
6 Romain Grosjean Haas
7 Sergio Pérez Force India
8 Lewis Hamilton Mercedes
9 Esteban Ocon Force India
10 Carlos Sainz Toro Rosso
11 Nico Hülkenberg Renault
12 Fernando Alonso McLaren
13 Stoffel Vandoorne McLaren
14 Daniil Kvyat Toro Rosso
15 Kevin Magnusse Haas
16 Jolyon Palmer Renault
17 Felipe Massa Williams
18 Lance Stroll Williams
19 Marcus Ericsson Sauber
20 Pascal Wehrlein Sauber

 

Co se stalo při rozhovoru po skončení kvalifikace. Komentátor vyzval piloty aby si všichni podali ruce. Lewsi Hamilton se otočil zády a šel se dát fotografovat. Možná jste si všimli ještě jedné věci- Lewsi jasně ukázal, kdo je jedničkou v týmu, dal rukou pokyn Valtterimu - pojď za mnou! 

 
Naštvanost na Sebastiana Vettela z minulé grand prix je evidentní.

 

Znám oba dva piloty . Incident z minulé grand prix v Azerbadžánu  byl jasný - pilot na první místě udává dle pravidel směr a rychlost, nezdá se mi, že by Lewis schválně  brzdil "peleton formulí" a schválně si nechal najet do svého monopostu za ním jedoucího Sebastiana. Vždyť by riskoval poškození svého vozu!!!!Nebo je Lewis šílenec, to určitě není!!!! 

 

Výraz Sebastiana předjetím a narážkou do monopostu Mercedes Lewise, to je asi nějaký výraz negativní energie, nebo čehosi, co raději nechci komentovat. Všichni jsme to přece  na RTL a jiných TV viděli.

 

Chápu Sebastiana, jde po svém pátem titulu mistra světa a chtěl by jej získat v týmu Scuderia Ferrari, to je sen každého pilota, vítězit za Ferrari, musí zde panovat závodnický duch !

 

Shovívavost komisařů byla v tomto případě jasná , jedná se o čtyřnásobného mistra světa, jako se odpouštělo M.Schumacherovi ( ať se proboha už uzdraví), tak se odpouští Sebastianovi a všichni rozhodnutí komisařů musíme přijmout. Ale mělo by platit , že právě mistr světa má být  ok a má být posuzovám přísněji. To tak je. Spravedlivě a přísně ke všem. Jsem fandou Scuderia Ferrari, protože jsme měl tu čest pro české zastoupení Ferrari pracovat,  ale ctím spravedlivost a přísnost. 

 

Obecně fandím všem pilotům, sleduji dravost Maxe Vestappena, fandím všem Skokanům roku ve F1, mým snem je pracovat opět pro Ferrari,ale ctím právě spravedlnost a přísnost, kterou dodržuji při své personální práci, jinak bych jí nemohl dělat. Je třeba aby spravedlivost a přísnost byla alfou a omegou i závodů formule 1. 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com