KVALIFIKAČNÍ TOP10 PRO FILIPA SALAČE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

KVALIFIKAČNÍ TOP10 PRO FILIPA SALAČE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

KVALIFIKAČNÍ TOP10 PRO FILIPA SALAČE

Jan Koudelka | 9.9.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto2 - 2023

Druhým dnem dnes pokračuje Velká cena San Marina v italském Misanu. Po úvodní jízdě kategorie Moto3 bylo zřejmé, že se bude opět zrychlovat, protože vylepšení časů zaznamenali téměř všichni jezdci nejslabší kategorie. Filip Salač byl po pátečním programu na prozatímním osmém místě, což ve hvězdně obsazené kategorii Moto2 nemusí vůbec nic znamenat. Dvěma skvělými koly se ale opět posunul přímo do Q2, ve které obsadil desáté místo. Na startovním gridu tak bude otevírat čtvrtou řadu.

Filip Salač

Do první dnešní jízdy nastupoval Filip Salač se solidním základem v podobě osmého místa. Třetí volný trénink opět ukázal, jak neskutečně nabité letos „motodvojky“ jsou. Patnáct jezdců v jedné vteřině už považujeme za samozřejmost, dnes se jich do jedné sekundy natěsnalo celkem jednadvacet! Nicotná vteřina tak rozhodovala mezi první a jednadvacátou pozicí ve výsledkové listině! Druhá část kvalifikace začala v podobném duchu, bojovalo se o tisíciny vteřiny, a ještě v posledním kole docházelo k dramatickým změnám v pořadí. První zajetý čas vynesl Filipa Salače na pátou pozici, v posledních minutách klesl na desáté místo, s časem 1:36.639 a ztrátou +0,438 vteřiny na vítězného Viettiho.

2

„Máme za sebou další pozitivní den, tým odvedl kus práce a udělali jsme slibný krok dopředu. Ráno ve třetím volném tréninku se mi podařilo zrychlit, slušné časy jsem zajížděl sám, bez využití jakéhokoliv slip streamu. Posunul jsem se přímo do druhé části kvalifikace, ve které jsem skončil v top desítce. Potvrdili jsme, že máme dobrý race pace neboli závodní tempo a myslím, že zítra můžeme zajet dobrý závod. Už se těším na neděli, hodně důležitý bude start,“ popsal průběh dnešního dne Filip Salač #12.

Před dvanáctým závodem drží český jezdec týmu QJ MOTOR GRESINI RACING osmou pozici, společně s Aldeguerem má 84 bodů. Dnešní kvalifikaci vyhrál Celestino Vietti, Pedro Acosta skončil druhý a třetí místo obsadil Manuel Gonzalez.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com