Lacko se v Le Mans i přes trápení postavil na stupně vítězů. Adam Lacko, Buggyra, FIA, ETRC,aktuálně, | Constructors F1

etina English Rusky

Lacko se v Le Mans i přes trápení postavil na stupně vítězů. Adam Lacko, Buggyra, FIA, ETRC,aktuálně, | Constructors F1 Constructors F1

Lacko se v Le Mans i přes trápení postavil na stupně vítězů.

BUGGYRA media | 29.9.18 | Aktuálně

FIA ETRC 2018

Úřadující evropský šampion Adam Lacko musel úvodní den v Le Mans kromě soupeřů bojovat také s nastavením svého vozu. Důvodem byl nový povrch na francouzském okruhu.

I přes tyto komplikace Adam dokončil druhý závod třetí. Oly Janes přidal další důležité body v hodnocení nováčků a přibližuje se průběžné druhé pozici!

2 

SUPER POLE 1
Aktuálně druhý muž průběžného pořadí si v první kvalifikaci víkendu zajistil start do úvodní jízdy ze čtvrté řady. „Když mi zahlásili do vysílačky, že jsem až osmý, tak jsem tomu nechtěl věřit. Ve druhém kole jsem sice čas vylepšil o půl vteřiny, ale pořád je to málo. Přišlo mi, že pneumatiky fungovaly každé kolo jinak. V závěru už to ale bylo lepší,“ komentoval průběh super pole Adam.
Oly Janes zajel v sobotním měřeném tréninky třináctý čas. „Konkurence je tu opravdu velká. Třinácté místo není úplně to, co bychom chtěli, ale s výsledným časem jsem spokojený,“ uvedl Oly.

PRVNÍ ZÁVOD
Adam Lacko se úvodní jízdou víkendu doslova protrápil. Z deváté pozice, na kterou se propadl po startu, se dokázal probojovat na šestou, což se v danou chvíli rovnalo maximu možného. „Je to boj, prostě nám to tu vůbec nejede. Oproti loňsku je tu nový povrch a zatím se nám nedaří najít ideální nastavení podvozku. Musíme s tím do dalšího závodu něco udělat. Takhle to nejde,“ řekl čtyřiatřicetiletý pilot. Po dodatečné penalizaci Reinerta se Adam po závodě posunul na konečnou pátou pozici. 

1

Oly Janes bojoval dlouhou dobu o stupně vítězů v Grammers Cupu, po obdržené penalizaci za překročení maximální povolené rychlosti se ale propadl pořadím a dojel třináctý. „Nechápu, za co jsem dostal tu penalizaci. Je to velká škoda, protože jsem kvůli tomu přišel o bednu. Snad nám ty body v konečném zúčtování nebudou chybět,“ doufal Janes.

3

DRUHÝ ZÁVOD
Druhá pohárová jízda pro Adama dopadla o poznání lépe, když dojel na třetí pozici. „Po startu jsem jen sledoval, co tam René předvádí a bylo mi jasný, že to musí dopadnout špatně. Naštěstí jen pro něj. Já se chvíli pokoušel dostat před Steffi, ale víc jsem se pak pral s autem. Teplota stoupala víc a víc, a když se pak do toho ještě přidal Hahn… Oddychl jsem si až po odmávání závodu. Na pit lane
jsem ale nedojel, protože mi po průjezdu cílem úplně přestalo jet auto. Ze třetího místa mám radost. Všechny své rivaly jsem nechal za sebou,“ komentoval Adam Lacko druhý závod.

4

Oly Janes dokončil pohárovou jízdu na jedenácté pozici, která se rovnala také druhému místu v hodnocení nováčků. „Závod jsem si opravdu užil. Neobešlo se to samozřejmě bez kontaktu, ale stáhnul jsem potřebné body na Faase a naopak získal náskok před čtvrtým Andersonem. Druhé místo v celkovém pořadí Grammers Cupu je stále blíž a blíž,“ konstatoval spokojený Brit. 

 

FOTOGALERIE – Le Mans- https://flic.kr/s/aHsmsQxC8N

Sledujte nás a nic vám neuteče!!

Photogallery Flickr: https://flic.kr/s/aHskKRv6Wa

Facebook: https://www.facebook.com/BUGGYRA/

YouTube kanál: https://www.youtube.com/user/BUGGYRAbrand

Twitter: https://twitter.com/buggyra_racing

Instagram: https://www.instagram.com/buggyra_racing/

Zde si můžete sáhnout PDF

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com