Le Mans je výzva! Piloti Buggyra Academy France se na slavný okruh těší Aktuálně, Buggyra, France, | Constructors F1

etina English Rusky

Le Mans je výzva! Piloti Buggyra Academy France se na slavný okruh těší Aktuálně, Buggyra, France, | Constructors F1 Constructors F1

Le Mans je výzva! Piloti Buggyra Academy France se na slavný okruh těší

Buggyra Press | 27.9.24 | Aktuality

i Buggyra Academy France 2024 - Le Mans

Jezdci Buggyra Academy France budou o víkendu bojovat ve čtvrtém díle francouzského šampionátu tahačů na okruzích. Seriál zamíří tentokrát do slavného Le Mans, kde se silné pole utká o body na okruhu Bugatti. Téo Calvet bude na této klasické trati hájit celkové vedení. Raphäel Sousa si bude určitě chtít vylepšit průběžné páté místo a José Sousa touží rozmnožit svůj bodový zisk, který jej zatím posunul hned za jeho syna na šestou příčku.

Buggyra

„Pro nás je samozřejmě závod v Le Mans jedna z nejdůležitějších událostí v roce. Je to největší závod ve Francii. Účastní se ho všichni výrobci. Závod má jedinečnou atmosféru, očekáváme kolem 100 000 diváků,“ vysvětlil šéf Buggyra Academy France Fabien Calvet. Pořadí na čele šampionátu je velmi vyrovnané. Téo má v čele 14bodový náskok před Thomasem Robineauem a o dalších 14 bodů zpět číhá na svoji šanci Lionel Montagne. To znamená, že každá jízda je důležitá, protože může v okamžiku změnit jméno absolutního lídra.

2

„Měli jsme dlouhou dvouměsíční pauzu. Využili jsme ji k práci na autě. V Le Mans pojedeme pod velkým tlakem, protože v šampionátu je to s ostatními opravdu těsné a bude to boj o každé místo. Věřím, že divákům předvedeme velkou show. Samozřejmě udělám maximum pro to, abych získal co nejvíc bodů a jel do Albi jako lídr šampionátu,“ věří obhájce titulu, který si mohl okruh v Le Mans vyzkoušet nedávno při akci s Mercedesem, který zastupuje společnost Daimler Truck France. „Víme, že na nás bude vyvíjen velký tlak,“ přiznává i Fabien Calvet. „Zejména proto, že během víkendu bude přítomno celé představenstvo Daimler Truck France. Pro nás to není jen tlak na závod, který musíme zvládnout, ale všechny věci kolem. Také tu bude televize a spousta médií, ale musíme se soustředit na závod.“ Hodně fanoušků budou mít v Le Mans také další členové Buggyra Academy France, otec a syn Sousovi.

„Pojedou téměř domácí závod, protože bydlí v Paříži a ta není tak daleko. Ale i mnozí naši soupeři budou mít prakticky domácí prostředí. To znamená, že se musíme soustředit na každý detail, abychom z Le Mans odjeli s maximem bodů,“ dodal Fabien Calvet. Závodní víkend francouzského mistrovství tvoří celkem čtyři jízdy. Po oba dny rozhoduje o pořadí na startu prvního závodu kvalifikace a následující Super pole. Druhá jízda s poloviční porcí bodů bude mít na startu otočené pořadí nejlepších jezdců.

Zbývající závody francouzského šampionátu tahačů na okruzích 2024:
28. – 29. 9. Le Mans
26. – 27. 10. Alb

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com