Max Karhan druhý závod na české půdě s formulí Tatuus Max Karhan, F4 CEZ. Brno | Constructors F1

etina English Rusky

Max Karhan druhý závod na české půdě s formulí Tatuus Max Karhan, F4 CEZ. Brno | Constructors F1 Constructors F1

Max Karhan druhý závod na české půdě s formulí Tatuus

Vláďa Rožánek | 12.9.23 | Aktuálně

Max Karhan - F1 2023

Při závodech českého mistrovství na okruhu v Brně se jel další závod F4 CEZ Championship v rámci Masaryk Racing Days a F1 Show. Max tak měl další výbornou možnost získat cenné zkušenosti s monopostem Tatuus T-421 certifikovaném FIA.

Max

Čtvrtek nezačal moc pozitivně, protože při prvním volném tréninku na konci cílové roviny před první zatáčkou jezdec ve formuli před Maxem nečekaně zabrzdil a došlo k poškození Maxovo monopostu, Vše dopadlo dobře a Max to komentovat po vystoupení v depu z odtahového vozu, že to bohužel je Motorsport a nechápe proč jezdec před ním zabrzdil na 170 m zrovna když ho začal předjíždět.

1

Tým Jenzer Motorsport byl na vše připraven, a tak začal koncert mechaniků a Maxův monopost F4 Tatuus byl rychle opraven a vynechal se pouze jen jeden volný trénink.

Další 4 volné tréninky už byly podle plánu a o nastavení podvozku a naučení se trati. Max má velkou podporu od jeho parťáka učitele a test jezdce Jirky Jupy, který mu vždy na závodech předává své cenné zkušenosti a tím se Max pomalu posouvá.

V pátek využili jezdci další dva volné tréninky, které samozřejmě Max a jeho team ve kterém jede využil k posunům svých jezdců. Odpoledne se jel oficiální trénink, kde se Maxovi zadařilo a zajel čtvrtý čas. Nálada tím byla pozitivní a Max se soustředil na následující kvalifikaci, kterou nakonec dojel na sedmém místě.

V sobotu se pokračovalo prvním závodem. Po výborném startu se Max celou dobu držel špičky startovního pole a výborně si zajezdil. Dojel na výborném šestém místě.

Druhý odpolední závod byl také pro Maxe výbornou další zkušeností na už hodně o potřebovaných pneu, kterých máte na závodní víkend pouze 6ks, dojel na výborném sedmém místě.

Velké poděkování patří hlavnímu partnerovy – Blue Garage Racing - BGR a týmu Jenzer Motorsport.

https://www.jenzermotorsport.ch/en/

http://www.f4-cez.com/

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com