Mostecký autodrom patřil k nejvyhledávanějším centrům bezpečné jízdy. Autodrom Most, Jedu s dobou, aktuálně, F1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Mostecký autodrom patřil k nejvyhledávanějším centrům bezpečné jízdy. Autodrom Most, Jedu s dobou, aktuálně, F1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Mostecký autodrom patřil k nejvyhledávanějším centrům bezpečné jízdy.

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 9.10.18 | Aktuality

Autodrom Most 2018

O kurz Jedu s dobou byl mezi seniory nebývalý zájem

Mostecký autodrom patřil k nejvyhledávanějším centrům bezpečné jízdy mezi účastníky letošního celorepublikového projektu Jedu s dobou, určeného pro řidiče a řidičky starší 65 let. Ideou vzdělávacího programu pro širokou aktivní motoristickou veřejnost seniorského věku bylo navázat na celoživotní zkušenosti řidičů s cílem rozšířit jejich informovanost v oblasti legislativy, bezpečnosti silničního provozu a zdravovědy formou bezplatných kurzů bezpečné jízdy. Sestávaly z teorie a praktického výcviku. Od dubna je absolvovalo v osmi centrech více než 3500 seniorů, z toho 455 na výcvikových plochách polygonu autodromu v Mostě.

1

Autodrom uspořádal čtyři turnusy vždy po dvou kurzech, a to jeden dopoledne, druhý odpoledne. Jednoho z nich se zúčastnil i předseda Rady seniorů ČR Zdeněk Pernes. „V dubnu a květnu jsme měli zcela plno a museli jsme zájemce i odmítat. V červenci a v srpnu se pak projevila doba dovolených, přesto z maximálního počtu 120 míst v jednom turnusu zůstalo volných jen pět, respektive 20. Je to úspěch. Jsem rád, že senioři k projektu přistoupili aktivně a neváhali si své dovednosti a znalosti za volantem pod dohledem profesionálů vyzkoušet,“ upřesnil vedoucí instruktor bezpečné jízdy společnosti AUTODROM MOST Marek Kohoutek.

2

Organizátorem vzdělávacího programu byla Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů Autoklubu ČR (AČR) ve spolupráci s Radou seniorů ČR.

Šestimilionovou finanční podporu poskytl fond zábrany škod ve správě České kanceláře pojistitelů. „Zaznamenali jsme velký ohlas účastníků kurzu, chodí nám velké množství pochvalných a děkovných e-mailů. Projekt dopadl na jedničku a věřím, že v něm budeme pokračovat i v dalších letech,“ uvedl minulý týden na tiskové konferenci věnované zhodnocení projektu prezident AČR a předseda Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů Jan Štovíček.

3

Věnovat se seniorům, kteří jsou ohroženými účastníky silničního provozu, považuje za velmi důležité i ředitel služby dopravní policie Tomáš Lerch. „Doba se posunula nejen z hlediska pravidel, ale i bezpečného ovládání vozidel. Potvrdilo se, že senioři si často pořizují vozidla nová, vybavená různými stupni aktivní či pasivní bezpečnosti. Je potřeba je naučit s tím pracovat,“ řekl.

Se svými zkušenostmi z kurzu se svěřili i jeho absolventi. „Člověk musí být na silnici stále ve střehu. V tomto je kurz velmi přínosný. Je skvělé vyzkoušet si v praxi reakce své i svého vozu v krizových situacích a s pomocí rad instruktora jejich zvládnutí, přitom v podmínkách, kdy člověk neohrozí sebe ani posádky jiných vozidel,“ vyzdvihl Luděk Kučera.

5

„Kurz mi dal opravdu hodně a moc za něj děkuji, je to neskutečná životní zkušenost. Měl by ho absolvovat každý řidič. Od té doby vnímám, jak špatně se u nás jezdí, třeba jak se nedodržuje bezpečná vzdálenost mezi vozidly,“ přidala se Hana Plavcová.

Mostecký autodrom nabízí kurzy bezpečné jízdy pro řidiče celoročně. Jejich náplň se přizpůsobuje různým skupinám, například ženám, rodinným příslušníkům či pracovním kolektivům. Kurzy využívají plochy polygonu, které jsou největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu u nás. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízejí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých druhů a tonáží.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com