Motokárová sezóna HKC Racing Teamu startuje v Chebu HKC, tým, Ivan Houzák, mechanici, pilot, autodrom, Matvej Sonkin, | Constructors F1

etina English Rusky

Motokárová sezóna HKC Racing Teamu startuje v Chebu HKC, tým, Ivan Houzák, mechanici, pilot, autodrom, Matvej Sonkin, | Constructors F1 Constructors F1

Motokárová sezóna HKC Racing Teamu startuje v Chebu

Dušan Matouš/HKC tým | 24.4.19 | Aktuálně ze světa

HKC 2019

 

Mostecká stáj HKC Racing Team zahajuje další, už jedenadvacátou sezónu v motorsportu.

Na trati Kartarény v Potočišti u Chebu se o víkendu jede pod názvem Czech Kart Open letošní první podnik Mistrovství ČR v kartingu a zároveň Pohár Autoklubu ČR. Tým bude mít v letošním roce na starosti vždy nejméně deset malých i větších jezdců, včetně nekolikanásobného mistra republiky ve třídě Mini 60 Matveje Sonkina.

 

Primárním cílem týmu a jeho HKC Akademie motorsportu je hledání a výchova nejmenších talentů pro toto odvětví a síly spojil už druhým rokem s Prague Academy, která má stejné poslání. Proto bude začínajících i zkušených jezdců takové množství.

 

"Spolupráce s panem Petrem Ulbertem a Prague Academy se nám velice osvědčila a už loni dosáhli její frekventanti na slušná umístění a medaile. Zkušení budou letos pokračovat v cestě vzhůru, nováčci začnou sbírat první zkušenosti," popsal start sezóny trenér malých závodníků Ivan Houzák.

V rámci sezóny se jede celkem šest podniků a závodníci na motokárách se utkají také ve Vysokém Mýtě, Písku, na německém Wackersdorfu, v Třinci a ještě jednou i v Chebu. "Volíme strategii, kdy piloty, kteří se osvědčí v nižší kategorii, nasazujeme v další sezóně do vyšší, protože jen tak mohou jezdecky růst a cítit správnou motivaci. Nejde tedy primárně o sbírání titulů, ale právě o učení a sbírání zkušeností a dovedností. Ty ostatně budou potřebovat zase ve vyšších kubaturách motokár a pak ve formulích, nebo cestovních vozech na velkých okruzích. Ta cesta je dlouhá a ne všichni ji ujdou. Ale když nic jiného, kluci získávají správné návyky třeba i pro budoucí řidičský život v běžném provozu," řekl ještě trenér.

 

Lze dodat, že kromě domácího šampionátu pojedou nejlepší závodníci také vybrané podniky německého WSK a DKM, kde lze porovnat síly s velkou konkurencí a vrcholem sezóny bude obvyklé Grand Finale Easy Kart v Itálii.

 

Na obrázku z loňských závodů vede mistr republiky Matvej Sonkin vláček soupeřů

 

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com