Motokrosový svátek MXGP v Lokti už příští víkend! MXGP. Loket, prezident, Pavel | Constructors F1

etina English Rusky

Motokrosový svátek MXGP v Lokti už příští víkend! MXGP. Loket, prezident, Pavel | Constructors F1 Constructors F1

Motokrosový svátek MXGP v Lokti už příští víkend!

Bohumil Pácl/AČR | 4.7.23 | Aktuálně

MXGP-Loket- 2023

Velký zájem jezdců i diváků, zajistěte si vstupenky v předprodeji

1

Víkend 15.-16. července 2023 bude v západočeském Lokti zasvěcen motokrosovému svátku – MXGP of Czech Republic. Opět tady uvidíte nejlepší motokrosové závodníky světa v kategoriích MXGP a MX2. V Loketských serpentinách navíc budete svědky finálových závodů evropské elity v nejmladších kategoriích EMX65 a EMX85. O dalším mistru Evropy se tady bude také rozhodovat v EMX2T, dvoutaktních dvěstěpadesátkách. Ve všech kategoriích startují čeští jezdci. Novinkou letošního elitního mezinárodního motokrosového víkendu v Lokti budou kvalifikační závody. Napínavé souboje tak budou k vidění už od sobotního rána! A nebude chybět ani tradiční bohatý doprovodný program.

2

Loketské serpentiny si letos připomínají půlstoletí od konání prvního motokrosového závodu na zdejší trati. „Jsme rádi, že letošní Velkou cenu České republiky v motokrosu můžeme pojmout jako oslavu tohoto významného výročí a o to více jsme se na ni připravovali. Došlo k rozšíření tratě a dalším úpravám v zájmu zvýšení bezpečnosti. Zájem jezdců je enormní, startovní listina bude známa do konce týdne. Už dnes ale víme, že díky novince v letošním seriálu, kvalifikaci před hlavním závodem, budou ostré souboje jezdců k vidění už od sobotního rána. Kvalifikační závody se odjedou i v kategorii EMX2T. Bude to velká a napínavá show,“ předeslal Zdeněk Dvořák, ředitel závodu z Automoto klubu Loket v AČR, tradičního pořadatele světového motokrosu v České republice.

MXGP of Czech Republic je dvanáctým podnikem letošního seriálu FIM Motocross World Championship. „Patří mezi tradiční pilíře jeho kalendáře, což dosvědčuje fakt, že pětiletá smlouva s promotérem mistrovství světa MXGP pokrývá ještě další dva roky. Tak dlouhodobý kontrakt je výjimečný a jen potvrzuje vysoké renomé České republiky coby světové pořadatelské velmoci v motorsportu. Poděkování za to patří zkušeným pořadatelům z Automoto klubu Loket v AČR, kteří podnik pod hlavičkou Autoklubu České republiky připravují. A letos jim ke slovům díků a uznání připojuji také gratulaci k padesátému výročí prvních motokrosových závodů na zdejší trati,“ připomněl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky. Podporu jednomu z nejvýznamnějších domácích podniků motorsportu poskytla Národní sportovní agentura.

Zvažujete-li svoji účast na loketském mezinárodním motokrosu, pak pro vás máme další tahák. Letos poprvé se tady v závodě mistrovství světa představí i našimi fanoušky oblíbený slovinský reprezentant a světový šampion Tim Gajser, který do kolotoče MXGP naskakuje po rekonvalescenci z únorového zranění.

Součástí víkendu bude tradiční a oblíbená MXGP Academy, která je určena pro domácí motokrosové podhoubí a jejich rodiče. Zároveň se tady představí dvěma závody European Junior E-motocross Series, Loket bude čtvrtou zastávkou série pro závodníky ve věku 6-8 let na elektrických motorkách.

 

Sobotní večer po ukončení závodů pokračuje party až do ranních hodin, nebude chybět ani tradiční velkolepý ohňostroj od 23.00 hodin. Vstup na party je v ceně vstupenek na sobotu a v ceně vstupenek dvoudenních. Zajistěte si vstupenky včas, zájem letos předčí očekávání, v předprodeji jsou k dispozici na https://tickets.mxgploket.com/.

„Srdečně vás zvu do Lokte, bude to stát opravdu za to, prožijete nezapomenutelnou motorsportovou podívanou. Přijďte podpořit české jezdce a sledovat ty nejlepší motokrosaře na světě!“ uzavřel Jan Šťovíček.

Všechny informace ohledně MXGP v Lokti najdete na https://www.mxgploket.com/.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com