NA BARUMCE STARTUJE DEVĚT CUPOVÝCH PEUGEOTŮ Peugeot Rally Cup, 2023, Peugeot 208 | Constructors F1

etina English Rusky

NA BARUMCE STARTUJE DEVĚT CUPOVÝCH PEUGEOTŮ Peugeot Rally Cup, 2023, Peugeot 208 | Constructors F1 Constructors F1

NA BARUMCE STARTUJE DEVĚT CUPOVÝCH PEUGEOTŮ

Jan Koudelka/ PEUGEOT RALLY CUP | 17.8.23 | Aktuálně

Peugeot Rally Cupu - 2023 - Barum Rally

Dvaapadesátý ročník Barum Czech Rally Zlín startuje už tento týden a pro účastníky Peugeot Rally Cupu je to předposlední podnik letošní sedmé sezóny. Legendární Barumku si nikdo nechce nechat ujít nejen pro její nenapodobitelnou atmosféru, ale také pro ojedinělou možnost porovnání s elitní evropskou špičkou. Také proto je startovní listina seriálu pestrá a nechybí v ní ani loňská vítězná dvojice T&T neboli Jaromír Tarabus a Daniel Trunkát.

1

V seznamu přihlášených figuruje celkem 14 posádek s vozy Peugeot 208 Rally4 z deseti evropských států, čtyři dvojice budou startovat s původní variantou 208 R2. Značka Peugeot tak má ve startovní listině početné zastoupení, do seriálu Peugeot Rally Cup je přihlášeno 9 posádek. Mezi největší favority patří Jaromír Tarabus, který společně se svým navigátorem Danielem Trunkátem proměnil pět loňských startů v pět vítězství. „Barumka je letos o týden dříve a jak to vypadá, bude extrémní vedro. Je možné, že přijde nějaká bouřka nebo přeháňka, která může ovlivnit celý průběh závodu. V loňském roce jsme tady s Danem končili a oslavili páté vítězství v řadě, takže vlastně bez jednoho týdne přesně rok jsme v autě neseděli. Doufám, že se dostaneme rychle do tempa a potrápíme mladé soupeře. Ti jsou ale za celou sezónu rozjetí a jedou velmi rychle. Pochopitelně je sleduji, a to samé platí o zahraničních posádkách. My si ale jedeme Barumku hlavně užít, i když zadarmo se určitě nedáme,“ poznamenal Jaromír Tarabus.

Peugeot 

Průběžným lídrem sedmého ročníku Peugeot Rally Cupu je David Štefan, který pomýšlí na dobré umístění v cupu i v hodnocení vozů s jednou poháněnou nápravou. „Rád bych řekl, že si jedeme Barumku především užít, ale moc dobře vím, že nás čeká náročný víkend. Ona tomu vlastně předchází také náročná příprava, takže už teď máme za sebou hektický týden. Barumka je nejdelší soutěž našeho šampionátu a v kombinaci s vedrem a silnou konkurencí to nebude jednoduché. Ale i tak se těšíme a doufám, že udržíme krok s evropskou špičkou,“ nechal se slyšet David Štefan.

2

„Barumka je pochopitelně velkým pojmem u nás i v celé Evropě. Pro naše posádky je to ojedinělá příležitost k porovnání se zahraničními jezdci na stejných vozech. Je potěšitelné, že se ve startovních listinách objevuje stále více speciálů Peugeot 208 Rally4. Já osobně se těším na výkony našich posádek a jsem přesvědčený, že budou pro evropské týmy s vozy 208 Rally4 rovnocennou konkurencí,“ dodal Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

Dvaapadesátý ročník Barum Czech Rally Zlín startuje v pátek 18. srpna 2023 superspeciální městskou rychlostní zkouškou Zlín. Start prvního vozu je ve 21:00 hodin.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com