Na mostecký Den bezpečnosti dohlédne policejní Ferrari Autodrom, Most, Betoečnost, Ferrari | Constructors F1

etina English Rusky

Na mostecký Den bezpečnosti dohlédne policejní Ferrari Autodrom, Most, Betoečnost, Ferrari | Constructors F1 Constructors F1

Na mostecký Den bezpečnosti dohlédne policejní Ferrari

Radek Laube/Autodrom Most | 30.9.22 | Aktuality

Bezpečnost -Autodrom Most

Ukázkové kurzy bezpečné jízdy, svezení na okruhu nebo představení policejního Ferrari 458 Italia. To, a mnoho dalšího, nabídne program Dne bezpečnosti, který se uskuteční na AUTODROMU MOST v sobotu 22. října. Akce určena pro širokou veřejnost si klade za cíl zábavnou formou zvýšit všeobecné povědomí o bezpečnosti na silnicích.

1 

Polygon Most je největším profesionálním centrem kurzů bezpečné jízdy v ČR, a s akcí Den bezpečnosti přichází před začátkem exponované zimní motoristické sezóny. Návštěvníkům nabídne pestrý program na polygonu i samotném závodním okruhu.

Mezi největší zajímavosti celé akce patří výstava techniky složek integrovaného záchranného systému ČR, jehož součástí bude i představení policejního Ferrari 458 Italia, které doprovodí nejnovější BMW 540i xDrive rovněž v barvách Policie České republiky. Plánovány jsou i ukázky zásahu záchranářů u simulované dopravní nehody s požáremškolení první pomoci a workshopy bezpečné jízdy se zaměřením na bezpečnostní prvky v dopravě.    

Zásadní část programu představují ukázkové kurzy bezpečné jízdy, které si lze už nyní rezervovat zde

Během nich si účastníci budou moci vyzkoušet chování vozu v situacích, jako je: 

Aquaplaning - Brzdění za rozdílných adhezních podmínek – sucho, mokro, led a sníh. Slalom na suchu i mokru s vodními překážkami. Nácvik krizového vyhýbání za rozdílných adhezních podmínek.

Hydraulická kyvná deska – Simulace smyku zadní nápravy vozidla a jeho následné zvládnutí na kluzné ploše. Modifikace cviku s vyhnutím se vodním překážkám. Brzdění za různých adhezních podmínek. Simulace řešení krizové situace čelního nárazu. 

Kopec s kluznou plochou – Rozjezdy, brzdění a průjezd zatáčkou na kluzné ploše. Vypozorování chování vozidla na rovině/kopci. Technika vyhýbacího manévru vodním překážkám z kopce. Nácvik náhlého vyhýbání vodním překážkám při rychlé jízdě do kopce. Přirozený smyk přední a zadní nápravy. 

Polygon Most ve svém areálu dále nabídne mimo jiné dopravně vzdělávací a zábavné aktivity na dětském dopravním hřišti pod dohledem zkušených instruktorů, školení první pomoci, simulátor převrácení při dopravní nehodě, BESIP team a taxijízdy v offroadových vozech. 

2 

Na velkém závodním okruhu se mezi nejpřitažlivější součást nabitého programu řadí jízdy pro veřejnost za bezkonkurenční cenu 200 Kč za 10 minut. V polední pauze si lze navíc užít jízdu v závodním speciálu OCR, kterou lze zakoupit zde.

 

Návštěvníkům se staticky představí také flotila bezpečnostních vozů AUTODROMU MOST. Chybět nebude ani osobní koučink od sportovního instruktora, virtuální závody Sim Race a finále oblíbené soutěže amatérských závodů pro veřejnost THE MOST CHALLENGE

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com