Na známém francouzském autodromu se rozjel kolotoč letošních závodů BOSS GP. Mezi překvapení byl nejen start bývalého brazilského jezdce F1 Pizzonii, ale také zaváděcí vůz Ferrari z roku 2008. BOSS, GP, series, motorsport, F1, formule | Constructors F1

etina English Rusky

Na známém francouzském autodromu se rozjel kolotoč letošních závodů BOSS GP. Mezi překvapení byl nejen start bývalého brazilského jezdce F1 Pizzonii, ale také zaváděcí vůz Ferrari z roku 2008. BOSS, GP, series, motorsport, F1, formule | Constructors F1 Constructors F1

Na známém francouzském autodromu se rozjel kolotoč letošních závodů BOSS GP. Mezi překvapení byl nejen start bývalého brazilského jezdce F1 Pizzonii, ale také zaváděcí vůz Ferrari z roku 2008.

Vláďa Rožánek | 26.4.23 | Aktuálně BOSS

BOSS GP 2023

Paul Ricard otevřel sezónu Boss GP 2023

1

První závody Boss GP letos hostila Francie a její historický meeting na autodromu v Paul Ricard. Celkem v prvním klání bodovalo 15 vozů ve čtyřech kategoriích, přičemž Pizzonia a Clausnitzer na své soupeře teprve čekají. Ale objevil se i domácí Didier Sirgue s Jaguárem R2 F1 nebo Jean Christoph Peyre, který pilotoval vůz Lola Auto GP. Tedy vozy ze série, která dříve byla ozdobou evropských autodromů.

Závody na Paul Ricard sledovali také bývalí jezdci F1 René Arnoux, či Jean Alesi. Pizzonia na okruhu ve Francii zavzpomínal na staré časy, když zaznamenal své první vítězství v monopostu od jeho triumfu v Auto GP před osmi lety. Ovšem na F1 ani s modifikovaným vozem Dallara WS 4,5ltr nestačil. 

Ve třídě Boss GP F1 Class dominoval v obou jízdách Rakušan Ingo Gerstl s Toro Rosso F1, kterého pamatují mostečtí diváci z jeho startů v Interserii. Dvě druhá místa ukořistil Němec Ulf Ehninger s Benettonem B197 a jeden bronz zůstal pro domácího Didiera Sirgueho s Jaguárem R2 F1, ten ovšem v loňské sezóně mnoho závodů Boss GP neodjel. 

Třída Boss GP Super Lights měla pouze jednoho účastníka a také jednoho vítěze. Stal se jím Henry Clausnitzer na Tatuus World Series, který s vozem absolvoval svůj vůbec první závod při Hankook Carboniacupu v Mostě, kde však spíše než výsledky, zajížděl první ostré kilometry a testoval. Na závodech ve Francii ho podporovala technicky stáj JMT Racing.

2

Nejpočetněji obsazenou třídu Boss GP Formula Class opěanoval v první jízdě Monačan Faggionato, který startoval poprvé se svou Dallarou GP2 ve stáji MM International. Druhý závod pro změnu již nedokončil, a i tak mu patří po prvním závodu 6. místo. V první jízdě za ním skončilo italské trio Colombo, Malavasi a Pedetti. Jakoubek nakonec s Lotusem F1nestartoval a odjel závody v Dallara GP2. Bohužel bez bodového úspěchu. Druhé klání na Paul Ricard vyhrál v této třídě Simone Colombo, kterému patří po zásluze první místo v Boss GP Formula po závodech ve Francii. Druhý ve Formula Class dojel Marco Giotto, který si spravil chuť po prvním nedojetém závodu a opět třetí italský úspěch podtrhl ještě Checco Malavasi. Němec Jackermeier dojel na čtvrtém místě ve své kategorii.

5.-7. května přivítá jezdce Boss GP další historický meeting na Hockenheimu, tedy Jim Clark Revival.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com