Napínavý souboj přetavil Adam Lacko ve zlato ETRC,FIA, MOST, Czech Truck Prix, | Constructors F1

etina English Rusky

Napínavý souboj přetavil Adam Lacko ve zlato ETRC,FIA, MOST, Czech Truck Prix, | Constructors F1 Constructors F1

Napínavý souboj přetavil Adam Lacko ve zlato

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 3.9.16 | Aktuálně

ETRC 2016

Napínavé kontaktní souboje přinesly první dva sobotní závody víkendového pokračování evropského šampionátu okruhových tahačů FIA ETRC na mosteckém autodromu. Šestý závod letošního seriálu přivítali v Mostě pod názvem Czech Truck Prix už počtyřiadvacáté. Teplé slunné počasí přilákalo do areálu autodromu velké množství diváků, kteří si adrenalinovou podívanou na rychlé a silné vozy mohli zpestřit i celou řadou aktivit bohatého doprovodného programu.

V prvním ostrém měření sil truckerů dominovali startovnímu poli nejlepší jezdci průběžného pořadí. Němec Jochen Hahn s vozem MAN a domácí Adam Lacko z roudnického týmu Buggyra International Racing System. Lacko odjezdil celý závod v těsném závěsu za Hahnem, útok si přichystal do posledního kola. Snaha o předjetí se neobešla bez kontaktu, který odnesla pneumatika Hahnova trucku. Ve výjezdu z poslední zatáčky pak Lacko využil vyšší rychlosti, a svého rivala na cílové rovince zdolal. Radoval se tak z cenného vítězství, kterým umazal pět bodů z celkem třináctibodového Němcova náskoku. Další velký úspěch zaznamenala i Steffi Halm rovněž s tahačem MAN. V obou sobotních závodech totiž dokázala dojet na bronzové příčce.

Druhý závod, do něhož prvních osm jezdců z prvního klání startuje v obráceném pořadí, pro sebe rozhodl rovněž v divácky atraktivní koncovce Brit Ryan Smith na MANu. O vítězství se přetahoval s Němcem Rene Reinertem, vybaveným shodnou značkou trucku. Třetí místo udržela před dotírajícím Lackem skvělá Halm. Hahn skončil pátý, Lacko tedy v sobotu snížil jeho náskok v čele šampionátu na sedm bodů. Souboj ostřílených borců tak slibuje skvělé pokračování i v obou nedělních závodech. Celkové výsledky obou závodů zájemci najdou zde a zde.

Ani letos nechybí v nabídce FIA ETRC vložené závody, a to série Clio Cup CE a KIA Lotos Race. Vítaným doplňkem je pak bezesporu letos obnovený, mezi jezdci i diváky velmi oblíbený okruhový šampionát Škoda Octavia Cup. Na atraktivitě mu neubrala ani skutečnost, že se v Mostě jede jako volný závod, jehož výsledky se do průběžného pořadí šampionátu nezapočítávají.

Úspěch Adama Lacka v domácím prostředí napodobil Tomáš Pilař, který se jako jezdec účastní série Clio Cup i Škoda Octavia Cup. Zatímco v prvně jmenované nenašel v sobotním závodě přemožitele a ve svém Renaultu zvítězil s pohodlným náskokem sedmi vteřin, v cupové Octavii třetí generace nestačil jen na Poláka Adama Rzepeckiho. Českou radost korunoval třetím místem Michael Vorba.

Czech Truck Prix pokračuje v neděli zbylými dvěma závody tahačů a dvěma závody série KIA Lotos Race. Závěrečné závody mají na programu šampionát Škoda Octavia Cup a pohárový Clio Cup.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com