Nastavení v Imole F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Nastavení v Imole F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Nastavení v Imole

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 31.7.05 | Přední kolo

zvětšit

1. Přední křídlo: na předku je relativně malý přítlak. V imole je jen jedna rychlá zatáčka, ve které trocha nedotáčivosti nestojí příliš času.

2. Zadní křídlo: to je to, co vytváří přítlak, který auto potřebuje. V Imole je aerodynamické vyvážení posunuto trochu dozadu, především pro zlepšení stability při brždění.

3. Přední zavěšení: zkrutné tyče a pružiny jsou docela tuhé pro rychlou změnu směru.

4. Zadní zavěšení: aby se zlepšila trakce na výjezdu z pomalých zatáček, pružiny jsou poměrně měké.

5. Pneumatiky: obecně jsou v Imole docela měké, neboť povrch není příliš hrubý.

6. Diferenciál: potřebujeme ho zamknout v šikanách a pak uvolnit v sekcích jako je druhá Rivazza nebo Tosa, aby se zamezilo nedotáčivosti.

7. Světlá výška: v Imole je mnoho obrubníků, ale zvětšení světlé výšky nepomůže. Vlastně zvětšení o 3 mm by přidalo půl vteřiny na kolo...a nepomohlo by vám to dostat se přes obrubníky.

8. Motor: je třeba pracovat na progresivní křivce výkonu, aby se zamezilo protáčení kol při výjezdech z pomalých zatáček.

9. Odklon kol: dříve jsme nastavovali odklon kol abychom zlepšili chování auta, nyní je prioritou snížit opotřebení pneumatik v závodě.

10. Brzdy: Imola je okruh náročný na brždění, ale ne tolik jako Bahrain. To znamená, že použijeme o něco menší brzdné kanálky, budou „střední“ velikosti z naší škály. Co se týče vyvážení brzd, větší síla je na předku – a ještě ji zvětšujeme při razantním brždění.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com