NULOVÉ EMISE - ECORALLY 2023 Aktuálně, Eco, Rally, Emise, F1, Formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

NULOVÉ EMISE - ECORALLY 2023 Aktuálně, Eco, Rally, Emise, F1, Formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

NULOVÉ EMISE - ECORALLY 2023

Jan Koudelka | 13.3.23 | Aktuálně

Eco Rally 2023 - kalendář

Autoklub České republiky sleduje všechny moderní trendy v automobilovém průmyslu. V návaznosti na stále větší zastoupení elektromobilů v silničním provozu, vypisuje pro letošní sezónu v rámci Rally pravidelnosti národní šampionát ecoRally pro vozy s nulovými emisemi.

3

Tento seriál je vypsán už podruhé, především z důvodu podpory nových technologií ve sportu a dále pro zpřístupnění motoristického sportu široké veřejnosti. Prakticky každý, kdo si pořídí nebo zapůjčí elektrické vozidlo, se může těchto soutěží zúčastnit. Rally pravidelnosti je sportovně hodnotná a příznivci ecoRally mohou startovat ve třech vypsaných disciplínách se samostatným hodnocením.

1 

PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ecoRally

PHOENIX CONTACT pohár ve spotřebě v ecoRally

Česká Trophy značek v ecoRally

2 

Všech vypsaných klasifikací se mohou zúčastnit pouze sériově vyráběná vozidla s nulovými emisemi, která jsou dále rozdělena do několika tříd. „Nejedná se pouze o elektromobily, v ecoRally mohou startovat také vozidla s kombinovaným systémem elektro – vodík, nebo poháněná elektrickou energií z vodíkových palivových článků,“ vysvětluje generální sekretář AČR Tomáš Kunc a dodává: „Do EcoRally se může přihlásit každý držitel řidičského průkazu skupiny B. Soutěže se jezdí formou jízdy pravidelnosti, kdy musí posádky dodržovat pořadatelem stanovený rychlostní průměr, který se může měnit i několikrát během jednoho testu. Za každou odchylku dostávají účastníci trestné body. Vítězí posádka s nejmenším počtem trestných bodů. Do samostatného hodnocení poháru značek se započítávají vždy dvě nejúspěšnější posádky jednoho výrobce. Domnívám se, že především tato kategorie může být skvělou prezentací pro výrobce a prodejce všech automobilových značek, které se výrobou elektrických vozidel zabývají.“

KALENDÁŘ ECORALLY 2023

  1. – 25. března 2023 ČEZ CZECH NEW ENERGIES RALLYE
  2. – 13. května 2023 2. FUTURES CONTPRODUCT CLASSIC RALLY MORAVA
  3. – 24. června 2023 2. VALAŠSKÁ REGULARITY RALLY
  4. – 29. července 2023 2. AGROTEC ECO RALLY HUSTOPEČE
  5. – 23. září 2023 ECO HORÁCKÁ RALLY TŘEBÍČ
  6. – 11. listopadu 2023 ECO RALLY PRAHA
  7. – 02. prosince 2023 2. CLASSIC RALLY KLATOVY

Úvodním podnikem seriálu bude už koncem března Čez Czech New Energies Rallye v Českém Krumlově, která je letošním třetím podnikem světového poháru FIA ecoRally Cup. Na startu se objeví například populární herec Jan Dolanský nebo moderátor Jan Říha, kterého bude navigovat známý dakarský závodník David Pabiška.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com