Nutrend Racing v Záluži i nadále neporažen Hill Climb, vrhcy, f1,Nutrend, Racing | Constructors F1

etina English Rusky

Nutrend Racing v Záluži i nadále neporažen Hill Climb, vrhcy, f1,Nutrend, Racing | Constructors F1 Constructors F1

Nutrend Racing v Záluži i nadále neporažen

Pavlína Janíková/JV Sport Racing team ,s.r.o. | 14.5.19 | Aktuálně

Vrchy 2019

Polský závod Bieszczadzki Hill Climb Zaluž i v letošní sezóně otevřel další kapitolu evropského poháru v závodech automobilů do vrchu pod hlavičkou FIA.

Zisk trofeje evropského poháru FIA bude i letos hlavním cílem Nutrend Racing, jezdců Václava Janíka a Jiřího Svobody. Oba zkušení borci na východ Polska mířili za prvními body letošní vrchařské sezóny a oba v nejrychlejší a nejvýkonnější kategorii 2, ve třílitrové třídě. Jiří Svoboda s monopostem Lola B02/50 F3000 a Václav Janík s tradiční Normou M20FC Turbo, s níž je v Zaluži od roku 2016 držitelem traťového rekordu.

1

Specifika 4700 metrů dlouhé tratě jsou dlouhá léta beze změn – extrémně kluzký povrch, kombinace mnoha 180° zatáček a dvě srdcová místa, kde se brzdí z maximální rychlosti. „Uklouzaná trať je místní kolorit. Závod je především o tom, udržet vůz na trati a s maximální možnou adhezí se pokusit odjet ze zatáček. Ideální nastavení zde ani snad není možné najít. Jízdu od jízdy od prvního tréninku přibývá na trati nečistot a je nutné s tím počítat,“ připomíná již po několikáté místní podmínky Václav Janík. Ten si přijel do Zaluže pro povinné vítězství, ke kterému ho předurčovala startovní listina. Ohrozit jeho postavení mohlo jen nevyzpytatelné aprílové počasí, které naštěstí závodu přálo. Startovní číslo 1 na přídi Janíkovi Normy splnilo svoji úlohu a po celý víkend vévodilo výsledkovým listinám. V rámci evropského poháru ovládl absolutní hodnocení závodu a samozřejmě i skupinu E2-SC, kde ale posbíral jen poloviční bodový příděl, jelikož v královské skupině sportovních prototypů startoval osamocen. Rekordman polské trati Zaluž se letos svými časy přiblížil k rekordu, který ovšem nepokořil: „Letos nebylo možné bez zbytečného rizika atakovat vlastní rekord. Trať byla opět hodně znečištěna, takže nezbylo než závodit s chladnou hlavou a vyhnout se riziku. Vyrovnanými jízdami se mi podařilo splnit úkol, se kterými jsem na první závod odjížděl, takže můžu zpět domů odjíždět s maximální spokojeností,“ uvedl ke svému výkonu vítěz Bieszczadzki Hill Climb Zaluž 2019, Václav Janík.

Druhý závodní jezdec Nutrend Racing, Jiří Svoboda, se s Lolou v Zaluži představil již v loňském roce.

I on se musel potýkat s krocením výkonného stroje na náročném povrchu. V celkovém hodnocení závodu evropského poháru vybojoval celkové 8. místo a druhou příčku mezi monoposty ve skupině E2-SS.

2

Uplynulý závodní víkend se konal i další závod mistrovství Evropy v portugalské Braze, kde tým Nutrend Racing reprezentoval David Dědek. Se svojí Alfou vybojoval ve skupině A celkové 3. místo a nyní ho čeká přesun na další podnik ME ve Španělsku.

3

Dalším podnikem Evropského poháru FIA bude v polovině června slovinský závod Gorjanci. Nutrend Racing ovšem bude mít před tímto závod ještě celou řadu jiných závodních povinností – rakouský Redbull Ring bude další zastávkou okruhového šampionátu již o tomto víkendu, na nějž naváže domácí vrchařský svátek Ecce Homo Šternberk!

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com