Osmé místo pro Českou republiku na FIA Motorsport Games FIA, Motorsport Games, 2022, f1, CONSTRUCT | Constructors F1

etina English Rusky

Osmé místo pro Českou republiku na FIA Motorsport Games FIA, Motorsport Games, 2022, f1, CONSTRUCT | Constructors F1 Constructors F1

Osmé místo pro Českou republiku na FIA Motorsport Games

AČR PRESS | 31.10.22 | Aktuálně

FIA Motorsport Games - 2022

V neděli 31. října 2022 vyvrcholily letošní FIA Motorsport Games závěrečným dnem. Česká výprava obsadila 7 disciplín a odjíždí s velmi dobrými výsledky. Prakticky ve všech disciplínách skončili čeští reprezentanti v nejlepší desítce a senzační dvě medaile zajistily České republice v hodnocení národů celkové 8. místo ze 72 zúčastněných zemí.

1

Nejlepším českým výsledkem byla stříbrná medaile posádky Vojtěch Štajf – Vladimír Zelinka v disciplíně Rally Historic Cup. Již od kvalifikace se usadili na druhé příčce a po celý závod ji bezpečně drželi. Nerozhodila je ani krizová situace na trati sobotní etapy, či nutnost vyměnit zadní diferenciál jejich Opelu. Štajf se Zelinkou tak bezproblémově postoupili do závěrečné Medal Stage, v niž před zraky diváků v paralelní rychlostní zkoušce na okruhu Paul Ricard dojeli druzí za italskou posádkou. 
Bronzovou medaili vybojoval český tým ve složení Ondřej Kočka, Aleš Burger, Zdeněk Ošťádal, Soňa Ptáčková v disciplíně Karting Endurance. Zpočátku se závod nevyvíjel dobře, ale během jeho první poloviny se motokára s číslem 14 propracovávala vpřed a necelé dvě hodiny před cílem už svítila na páté pozici. Tým pokračoval ve stabilním výkonu, a když pár kol před koncem musela Velké Británie do boxů kvůli upadlému výfuku, došlo k posunu českých barev na senzační bronzovou příčku.

2

Nečekanou českou hvězdou byl bezesporu Martin Kadlečík. V disciplíně esport od prvního tréninku zajížděl obdivuhodné časy. V konkurenci 57 jezdců prošel hladce kvalifikací a poté ovládl čtvrtfinále i semifinále. Do finále startoval z první řady, bohužel hned v první zatáčce došlo ke kolizi, po které Martin opustil trať a ztratil třináct pozic. Poté zahájil neskutečnou stíhající jízdu, kterou se propracoval až na páté místo jen pár desetin za bramborové Australany.

3

Výborné šesté místo, to je vizitka dvojice Dominik Šurýn – Dagmar Kamas Bělíková v disciplíně auto slalom. Tato soutěž 25 smíšených dvojic s elektrickými vozy Opel Corsa se jela vyřazovacím způsobem. Dominik a Dagmar postoupili do osmifinále, kde narazili na Belgii. Tu se jim podařilo vyřadit, následné čtvrtfinále s později vítěznými Němci ale prohráli. Sedmý byl Jakub Kameník v Karting Sprint Junior. Nejvyrovnanější disciplína celých her čítala konkurenci 31 závodníků. Jakub vybojoval v první a druhé rozjížďce desáté, ve třetí deváté místo. V součtu časů tak získal slibnou šestou pozici na startovním roštu finále, které přetavil v celkovou sedmou příčku v cíli.

4

Velmi sledovaná byla na Paul Ricard disciplína drift. Marco Zakouřil předváděl parádní jízdu a v konkurenci 30 jezdců vyřadil nejprve Rohana Van Riela, poté v TOP16 i Calina Ciortana, ale Kevin Pesur ve čtvrtfinále již byl nad síly českého jezdce. Obsadil tak celkově osmé místo. V disciplíně Cross Car senior reprezentoval Českou republiku Adam Kotaška, jeho cesta hrami skončila v semifinále a celkově tak byl klasifikován jako čtrnáctý.

Česká republika má za sebou velice podařené hry motorsportu. Celkové osmé místo v hodnocení národů a několik světových velmocí v pořadí za českou výpravou je skvělý výsledek. Oproti minulým hrám v Římě v roce 2019 se rozrostla naše výprava i počet medailí. Na tento trend se Česká republika bude snažit navázat v roce 2024, kdy se FIA Motorsport Games konají ve Španělsku. 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com